Susijengin peluri siirtyy ensimmäistä kertaa ulkomaille – ”Kehitykseni on tasaista”

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

– Sain Tampereen Pyrinnöltä mahdollisuuden tehdä duunia ja hyvän alustan jatkoon. Nyt tarjoutui paikka aloittaa ulkomaan taival ja työskentelen kovasti, että ulkomaantaival jatkuisi myös mahdollisimman kauan, lähettää Hopkins kiitoksia Suomen seurajoukkueensa suuntaan mahdollisuudesta siirtyä maan rajojen ulkopuolelle.

KK Stjarnan on kuulunut viime vuosina Islannin liigan kärkikahinoihin, vaikka Islannin mestaruuteen asti seura ei ole yltänyt. Islannin cupin Stjarnan on vienyt nimiinsä viimeksi vuosina 2019 ja 2020 ja Islannin Supercupin niin ikään samoina vuosina.

Hopkins toivookin Islannin komennukseltaan mahdollisuutta paitsi ottaa seuraavat kehitysaskeleet pelaajana, myös auttaa Stjarnania menestymään.

– Stjarnan on kuulemani mukaan samantyyppinen jengi kuin Pyrintö. Halutaan pelata nopeasti ja aktiivisesti, ottaa vastustajaa koko kentällä kiinni ja pistää heittoa ilmaan. Tässä on taas hallissa asuttu koko kesä, että voin painaa heitot vieläkin korkeammalla prosentilla sisään ensi kaudella, Hopkins tunnelmoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– 26-vuotiaana en ole enää junnutähti, mutta kehitykseni on kuitenkin tasaista. Tuntuu siltä, että olen löytämässä oman pallovarmuuteni, tunnen miten kroppani toimii eivätkä donkkinikaan ole enää pelkkää yksin läpi -donkkia, vaan pystyn lyömään myös kontaktista alaspäin. Kun varmuus pelaamiseen on alkanut löytyä, mitä vaan voi tapahtua seuraavan kolmen vuoden aikana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.