Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue sai kolmen ottelun mittaiselle Södertäljen-reissulleen makoisan lopetuksen, kun Sudenpennut päihitti Islannin 77-66 (30-26). Suomelta vauhdissa olivat Ebba Pekonen ja Sanni Tuomisto.

Ottelu oli tiukka aivan kalkkiviivoilla saakka, kun sitkeät islantilaiset pysyivät iskuetäisyydellä. Lopulta päätösneljänneksellä muutama kova heitto – Ebba Pekosen ja Sanni Tuomiston tarjoamana – upposivat Suomelta sisään ja käänsivät pelin lopullisesti Sudenpennuille.

– Kiitos meidän Kirkkonummen osastolla, joka teki 37 pistettä ja heitti kovat heitot sisään, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen vitsaili viitaten Pekoseen ja Tuomistoon Koripalloliiton tiedotteessa.

Pekonen ja Tuomisto olivat molemmat liekeissä läpi ottelun, mutta parhaimmillaan juuri ratkaisuhetkillä. Pekonen (17/4) osui kolmessa kolmosessa, kun taas Tuomisto (20/3/3 syöttöä) nakutti sisään neljä.

– Yleensä sanotaan, että joku maa pelaa sille maalle tyypillistä koripalloa, niin islantilaiset eivät pelanneet ollenkaan tyypillistä islantilaista koripalloa. Vastassa oli laadukas joukkue, joka käytti sisäpelaajiaan hienosti hyväkseen. Se tuli yllätyksenä. Jouduimme tilanteisiin, joihin ei oltu valmistauduttu. Jouduimme sopeutumaan, jopa muuttamaan peluutusta, mikä teki pelistä erittäin opettavaisen.

Islannin pisteistä vastasivat Asta Grimsdottir (21/6) ja Anna Svansdottir (18/6).

Suomen kolmen ottelun mittainen reissu Södertäljeen sai päätöksensä. Aikaisemmissa otteluissa Sudenpennut jakoi voitot Ruotsin kanssa.

– Tässä on ollut kaikennäköistä, karanteeneja ja muita. Olisi helppoa tulla näihin peleihin huonosti keskittyneenä, mutta mimmit yritti ja pelasi hyvällä tasolla suurimman osan kolmesta ottelusta. Hatunnoston arvoinen suoritus, Salminen kehaisi.