Itävallan mestaruuden Swans Gmundenin ison pään kulmakivenä voittanut Espoo Basket Teamin kasvatti Daniel Dolenc, 27, vaihtaa maata ja seuraa. 205-senttisen Susijengi-sentterin uusi työnantaja on Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla (NM1) pelaava Les Sables Vendée.

Dolenc siirtyy uuden sopimuksensa myötä Ranskan länsirannikolla sijaitsevan Les Sables-d’Olonnen kaupunkiin joukkueeseen, joka kuului viime kaudella NM1-liigan alempaan keskikastiin.

– Les Sables Vendée on hyvin istuva jengi mulle. Seura on selkeästi kasvunhaluinen ja mielenlaatu sopii mun kanssa yksi yhteen. Minulla ja seuralla on varmasti paljon annettavaa toisillemme ja makeaa päästä kokemaan taas uusi maa ja uusi sarja, Dolenc kiittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

Dolencin mukaan joukkueen tavoitteena seurajoukkuekaudelta 2021-22 on ottaa seuraava kehitysaskel, eli pelata voittavaa koripalloa.

– Pudotuspelit ja siellä voittaminen on otettu tavoitteeksi, hän kertoo.

– Henkilökohtaisesti tavoittelen taas oman mukavuusalueen ulkopuolelle pääsyä ja kehittymistä. Kaikkein päällimmäisenä on se, että nauttisin koripallosta edelleen. Viime kaudella nautin pelaamisesta suunnattomasti ja sitä seurasikin joukkueen ja henkilökohtainen menestys, Dolenc viittaa Itävallan mestaruuteen päättyneeseen 2020–21-kauteen.