20-vuotiaiden miesten maajoukkue taipui Islannille – ”Kaivoimme itsellemme melkoisen kuopan”

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue sijoittui viimeiseksi neljän joukkueen Nordic Cupissa, kun Sudenpennut kaatui päätöspelissään Islannille 80-82 (45-51). Islantilaiset ratkaisivat ottelun Tallinnassa loppuhetkien vapaaheitoilla.

Islanti lähti karkumatkalle toisen neljänneksen aikana ja johti ottelua toisella puoliajalla parhaimmillaan 16 pistettä. Suomelta löytyi vielä jalkoja loppukiriin, kun Sudenpennut rynni tasoihin ja hetkeksi vielä ohitse.

Noin 0,5 sekuntia ennen loppusummeria, tasatilanteessa 80-80, Suomelle tuomittiin virhe, josta Islannin Astthor Svalason (15/1) nakutteli loppulukemat.

– Saimme hyvän alun, mutta sitten Islanti alkoi saamaan heittoja sisään ja olimme vähän perässä puolustuksessa. Annoimme heille ajoja ja he pääsivät liikuttamaan palloa. Me jouduimme juoksemaan koko ajan pallon perässä. Kaivoimme itsellemme melkoisen kuopan, josta pääsimme vielä peliin mukaan, Suomen apuvalmentaja Petri Velling aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Yhtä kaikki. Jos tilastoja katsoo, niin meillä oli 30 menetystä ja vastustaja teki niistä 35 pistettä. Pallosta huolehtiminen ei ollut tänään meidän valtti.

Tasaisesti läpi ottelun Suomen ykkösnimi oli Perttu Blomgren, joka tehtaili monipuoliset 17 pistettä, 6 levypalloa ja 6 syöttöä. Joel Mäntynen (15/5) taas oli parhaimmillaan Sudenpentujen kirivaiheessa. Yli kymmenen pisteen ylsi myös Federiko Federiko (11/5).

Suomen saldo neljän maajoukkueen turnauksessa oli yksi voitto ja kolme tappiota.

– Kova turnaus kaikkinensa, neljä peliä neljään päivään vaatii fyysistä ja henkistä jaksamista. Fyysisesti jaksoimme ihan okei, sen suhteen ei ollut ongelmia. Emme päässeet ihan siihen pisteeseen, mihin haluttaisiin, että olisimme kairanneet enemmän voittoja. Korintekotaidossa jäimme vähän vajavaiseksi muihin joukkueisiin nähden, siinä on petrattavaa, Velling aloitti.

– Mutta yksi ikäluokka päätti jälleen susipolkunsa. ’01-ikäluokka on nyt pelannut juniorimaajoukkueottelunsa Suomen paidassa ja iso kiitos heille siitä. Nyt heitä odottavat uudet haasteet maajoukkueympäristössä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004