LeBron Jamesista on tullut ensimmäinen NBA-pelaaja, joka on tienannut yli miljardi dollaria pelaajauransa aikana. Tiedot perustuvat Sporticon raporttiin.

James aloitti NBA-uransa vuonna 2003 ja on tienannut pelkästään palkkatuloina 330 miljoonaa dollaria. Loput 700 000 miljoonaa ovat tulleet sponsoreilta, varustemyynnistä sekä hänen yrityksistään. Jamesin nykyiset yhteistyösopimukset tuovat hänelle vuosittain jopa 100 dollarin tulot. Varmaa on, ettei hänen tarvitse juuri pinnistellä uransa jälkeen rahojensa eteen, sillä hänellä on välinevalmistaja Niken kanssa sopimus, joka takaa hänelle 30 miljoonan dollarin vuotuiset tulot loppuelämän ajaksi.

James saa kuitenkin pian seuraa samaan kerhoon. Sporticon raportin mukaan Kevin Durant on niittänyt tuloja 580 miljoonaa. Stephen Curry ei ole kaukana perässä 430 miljoonan tuloilla.

Samalla James liittyy harvalukuiseen seuraan kaikki lajit mukaan lukien. Aktiiviuransa aikana yli miljardin dollarin tuloihin ovat yltäneet golfaaja Tiger Woods, nyrkkeilijä Floyd Mayweather, jalkapalloilijat Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi sekä tennispelaaja Roger Federer.