Ranska kaatoi USA:n – Australia vakuuttavaan voittoon

© Kuva: Getty Images

Miesten olympialaisten koripalloturnaus käynnistyi sunnuntaina. Päivän jälkimmäisissä otteluissa USA taipui Ranskalle ja Australia otti selvän voiton Nigeriasta.

Päivän ensimmäisissä peleissä Tshekki kaatoi Iranin ja Italia Saksan. Päiväsaikaan pelatuissa peleissä voittoihin ylsivät Australia ja Ranska.

Australia jätti Nigerian vaille mahdollisuuksia ja otti selvän 84-67-voiton. Nigeria sinnitteli Australian kannassa aina viimeiselle neljännekselle saakka, kunnes Australia ratkaisi ottelun.

Australian ykköspistemies oli Patty Mills 25 pisteen saldolla. Nigerian ykkönen oli Obi Emegano 12 pisteen saldolla.

Päivän viimeisessä ottelussa oli vuorossa todellinen herkkupala, kun USA ja Ranska iskivät yhteen. USA johti vielä tauolla kahdeksalla pisteellä, mutta Ranska tuli toiselle puoliajalle vahvasti vieden kolmannen neljänneksen 25-11 ja otti etulyönnin. USA nousi vielä johtoon päätösneljänneksen alussa, mutta Ranska oli loppuhetkillä vahvempi vieden pelin nimiinsä lopulta 83-76. Ranskan sankari oli 28 pistettä ja erityisesti loppuhetkillä tärkeitä kolmen pisteen heittoja pussittanut Evan Fournier ja Ruby Gobert (14/9) teki vahvaa työtä molemmissa päissä kenttää. USA:n tähtisikermästä tuore NBA-mestari Jrue Holiday oli ykkönen 18 pisteen ja seitsemän levypallon saldolla. Bam Adebayo (12/10) merkkautti tupla-tuplan ja Damian Lillard (11) sekä Kevin Durant (10) kärsivät heikosta heittopelistä ja jäivät heille vaatimattomiin pisteisiin.

Pelit jatkuvat maanantaina kolmella pelillä. Argentiina ja Slovenia kohtaavat aamulla ja Japani sekä Espanja päivällä. Myös naisten olympiakoris käynnistyy maanantaina, kun Etelä-Korea kohtaa aamuyöllä Espanjan ja myöhemmin Serbia Kanadan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.