Ranska voitti hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian olympiakoriksen välierässä 90-89 (42-44) ja eteni finaaliin. Finaalissa se saa vastaansa USA:n.

Ranska näytti ratkaisuhetkillä olevan jo matkalla voittoon, mutta Slovenia kairasi joka kerta itsensä takaisin peliin mukaan. Ottelun huipennus nähtiin viimeisellä minuutilla. Ranska johti jo viidellä pisteellä ja näytti ratkaisseen ottelun.

Slovenian Klemen Prepelic (17) oli nousta joukkueen sankariksi viimeisellä minuutilla. Hän pääsi vapaaheittoviivalle, mutta vain toinen meni sisään. Ranskalla oli neljän pisteen johto, kun se sai hallinnan. Prepelic kuitenkin puolusti Evan Fournierille (23/5) hyökkääjän virheen ja seuranneesta hyökkäyksestä Prepelic pussitti kolmen pisteen heiton sisään.

Ranska ei pystynyt hyödyntämään omaa hyökkäystään, joten pallo jäi Slovenialle, kun 20 sekuntia oli jäljellä ja eroa piste. Luka Doncic (16/10/18) ei löytänyt itselleen tilaa ja syötti Prepelicille, joka ajoi vahvasti korille ja näytti jo nostavan Slovenian voittoon. Takaa tuli kuitenkin Nicolas Batum, joka blokkasi Prepelicin yrityksen ja näin Ranska pääsi juhlimaan finaalipaikkaa.

Fournierin ja Batumin lisäksi Ranskan sankareihin lukeutuivat Nando de Colo (25/7/5) sekä korin alla päivystänyt Rudy Gobert (9/16).

Doncic ylsi historian neljäntenä pelaajana tripla-tuplaan olympiaturnauksessa ja Slovenialta onnistuivat myös Mike Tobey (23/8) sekä Jaka Blazic (14/5).

Ranska eteni finaaliin, jossa se kohtaa USA:n. Joukkueet kohtasivat myös alkulohkossa ja tuolloin Ranska oli vahvempi. Slovenia kohtaa pronssiottelussa Australian. Mitaliottelut pelataan lauantaina.