Edelliset kaksi vuotta Espanjassa pelannut Elina Koskimies, 24, vaihtaa tulevana kautena maata ja liigaa, kun Wartti Basket -kasvatti on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Koskimies pelasi menestyksekkäästi täydet neljä kautta yliopistokoripalloa NCAA:ssa, kunnes hän siirtyi Eurooppaan ammattilaiseksi. Kaksi ensimmäistä kautta kuluivat Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavassa Ibaizabalissa, jossa hän viimeisteli viime kaudella 8,9 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,5 syöttöä ottelua kohden.

– Halusin etsiä pelipaikkaa tälle kaudelle jostain muualta kuin Espanjasta, ja Nördlingenistä löytyi lopulta hyvä tarjous. Bundesliiga tuntui sopivalta seuraavalta askeleelta uralla, ja kun myös joukkue ja koko organisaatio vaikutti sopivan minun tavoitteisiin ja pelityyliin, oli päätös lopulta aika helppo, Koskimies kommentoi siirtoaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Nördlingen sijoittui edelliskaudella Bundesliigan yhdeksännelle sijalle, jääden kolmen joukkueen tasapisteissä niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

– Tavoitteena päästä pelaamaan hyviä minuutteja ja löytää joukkueesta sopiva rooli minulle. Kun pääsee tutustumaan enemmän tulevaan joukkueeseen ja valmentajaan, niin on varmasti helpompi asettaa lisää tavoitteita. Innokkaana lähden tutustumaan uuteen sarjaan ja katsomaan, millaista koripallo on Saksassa!

Ennen siirtymistäänYhdysvaltoihin, American Universityyn, Koskimies pelasi kaksi kautta naisten Korisliigaa Tapiolan Hongassa.

Susiladiesin paidassa Koskimies on pelannut tähän mennessä 26 ottelua, joista viimeisimmän viime viikonloppuna Latviaa vastaan.