Susijengin takamies palaa Suomeen pitkän tauon jälkeen – ”Nyt se tuntui oikealta”

© Kuva: fiba.com

Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen viilettää Vilppaan takakentällä ensi kaudella ja nostaa salolaisten menestysosakkeita uusiin korkeuksiin. Hallitsevan mestarin Vilppaan ja 187-senttisen maajoukkuemies Ahosen sopimus on yhden vuoden mittainen ja siinä on ulkomaanoptio 15. elokuuta saakka.

Ahonen lähti ensimmäistä kertaa ulkomaille vuonna 2012. Ensimmäinen steppi löytyi Ruotsin Basketliganista, jossa hän pelasi kaksi kautta (Solna 11.1 pistettä, Borås 14.3 pistettä). Kovassa vauhdissa ollut Loimaan Bisons kosiskeli takamiehen saviseudulle VTB-liigaan ja hyvät esitykset kahdella kaudella poikivat Ahoselle sopimuksen Kreikan pääsarjaan. Uusi osoite löytyi turistisaari Rodokselta, jossa hän vietti kaksi seuraavaa kautta Kolossos Rodoun paidassa pistetehoin 7.0 ja 7.3. Viimeiset neljä vuotta salolaiskasvatti on pelannut Pohjois-Espanjan lämmössä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, LEB Orossa.

Ahonen pelasi kauden 2017-2018 Ourensessa (10.1), seuraavan Oviedossa (11.5) ja kaksi viimeistä Leche Rio Breoganissa. Avauskausi Lugon kaupungissa sujui vielä 9.7 pisteen tahdissa, mutta polvivamma päätti kauden ennen aikojaan. Ahonen tervehtyi vasta viime kevään ratkaisupeleihin ollen tärkeä lenkki Breoganin juhliessa sarjanousua Euroopan kovimpaan pääsarjaan. Breogan ei kuitenkaan ollut halukas jatkamaan sopimusta suomalaistakamiehen kanssa ja siksi Ahonen on ollut vapaa agentti koko loppukesän ajan. Vilpas on ollut neuvotteluissa mukana koko ajan ja sopimus osapuolten välillä saatiin nyt sorvattua onnellisesti maaliin saakka.

– Olen pitkään miettinyt ajankohtaa palata kotiseudulle ja nyt se tuntui oikealta. Mestarijoukkueeseen on kiva tulla ja täällä on koossa iskukykyinen jengi. Joukkueessa on useita tuttuja maajoukkueympyröistä ja on hienoa lähteä Mestarien liigan ohella jahtaamaan toista mestaruutta putkeen. Vaikka en ole aiemmin ollut päävalmentaja Sami Toiviaisen valmennuksessa, olen kuullut hänestä pelkkää hyvää. Samihan yritti aikoinaan saada minua nuorena poikana Lahden Namikan liigamiehistöön. Upeaa, että presidentti Poutiainen on edelleen mukana. Vaikka uran päätös ei ole vielä ajankohtainen, meillä on kättä päälle sopimus voimassa yhdestä jutusta, Ahonen muistuttaa Vilppaan sivuilla.

Ahonen myöntää, että kyselyitä oli myös muualta, mutta lopulta pää kääntyi kohti paluuta Suomeen.

– Oli kyllä. Sain Espanjasta tarjoukset kolmelta eri seuralta ja muualta tuli muutama tarjous. Kun tulimme avopuoliso Alexandran kanssa kesäkuussa Suomeen ja Saloon, molempien mieli teki jäädä tänne. Asiat ovat Suomessa hyvin, meillä on oma koti Pajulassa ja päätös oli yhteinen. Sopimus Vilppaan kanssa on yksivuotinen ja katsellaan sitten keväällä, jatkuuko pelit vielä ulkomailla tulevaisuudessa, Ahonen tähdentää.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen on iloinen saadessaan Ahosen valmennettavakseen.

– Todella mahtavaa saada Vilppaan oma kasvatti takaisin! Jos koutsi on tästä sopimuksesta iloinen, veikkaan, että myös moni muukin on. Roope tuo meidän takakentälle rutkasti kokemusta ja monipuolisuutta. Hän pystyy pelaamaan molempia takamiehen paikkoja ja tällä saamme varmasti rakennettua monia erilaisia viisikkovaihtoehtoja. Odotan innolla kauden alkua ja sitä, että saamme koko joukkueen parketille elokuun 23. päivä, Toiviainen iloitsee.

Lähde: Vilppaan verkkosivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.