Kobrat on kiinnittänyt kaksi amerikkalaispelaajaa joukkueeseensa. Samalla seuran kanssa aiemmin tehnyt Paul Carter jättää seuran ja siirtyy Ranskaan.

Kobrilla oli ensi kauden kattava sopimus ex-Kobra Paul Carterin kanssa, mutta Carter käytti sopimuksessa olleen buy outin ja siirtyi Ranskaan Saint Thomas Basket Le Havren joukkueeseen.

– Tietysti olisimme mielellämme pitäneet Paulin täällä Kobrissa, mutta kyllä rahastonhoitaja ilmoitti, että nämä ovat parhaita sopimuksia ja näitä voisi tehdä lisääkin. Tilannehan oli niin, että välittömästi kun sopimuksesta oli tiedotettu, agentti otti yhteyttä ja ilmoitti, että ranskalaiset haluavat ostaa Paulin sinne, Kobrien puheenjohtaja Markku Turja kertoo seuran sivuilla.

Carterin lähdettyä Andre Wesson ja Christian Lutete ovat joukkueen ensimmäiset amerikkalaispelaajat.

Wesson (198/100) siirtyy Kobriin kovasta Ohio Staten yliopisto joukkueesta. Ohio State pelaa yhdessä USA:n kovimmista yliopisto konferensseista eli Big Ten konferenssissa. Wesson oli kaksi viimeistä kauttaan joukkueensa aloitusviisikossa peräti 30 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Ottelua kohden syntyi viimeisellä kaudella tilastot 9.2 pistettä ja 3.9 levypalloa, kolmosensa hän upotti seniorikaudellaan peräti 42.2% tarkkuudella.

Hyvänä puolustajana tunnetun Wessonin tulo Kobriin miellyttää valmentaja Ville Turjaa.

Andre Wesson tuo monipuolisuutta isomman laiturin paikalle. Hän on erittäin hyvä heittäjä, mutta omaa myös hyvät liikkeet postista. Etsin isomman laiturin paikalle varsinkin monipuolista puolustajaa ja kovassa Ohio Staten yliopistossa hän on ollutkin valmennuksen luottomies puolustuspäässä, mikä on tietenkin aina hienoa kuulla. Vaikutukseen itseeni teki varsinkin Andren todella aktiivinen käsien käyttö puolustuksessa hänen peittäessä syöttölinjoja.

Lutete (196/88) aloittaa Kobrissa toisen ammattilaiskautensa yliopiston jälkeen. Kauden 2020-21 Lutetella, kuten monella muullakin, hieman pilasi koronaan liittyvät asiat. Hän aloitti viime kauden Romaniassa kovassa Europe Cupiakin pelaavassa Sibiun joukkueessa, jossa hän tilastoi kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 8.6 pistettä ottelua kohden. Kauden aikana hän siirtyi

vielä Kosovoon Bashkimin joukkueeseen, jossa hän pelasi 11-ottelua 16.8 pisteen ja 4.5 levypallon keskiarvoilla. Yliopistouransa kaksi viimeistä vuotta Lutete pelasi University of Massachusetts Lowellin riveissä. Seniorikaudellaan Lutete oli joukkueensa ykköspyssy tilastoiden keskiarvoikseen peräti 19.3 pistettä ja 7 levypalloa ottelua kohden. Yhden ottelun piste-ennätys yliopistosta hänellä on huimat 51 pistettä.

– Christian tuo joukkueeseemme lisää monipuolista korintekouhkaa takakentälle. Lisäksi hän on ulottuva ja isokokoinen takapelaaja, joka pystyy puolustuksessa useamman laisiin taktisiin malleihin. Levypallopelaajana Christian on myös pienemmän laiturin paikalta todella hyvä. Viime kausi oli hänellä epäonninen ja uskon hänen yllättävän aika monen otteillaan, Ville Turja kertoo.