Susiladiesille tappio Itävallalle – ”Kaikki kunnia Itävallalle”

© Kuva: fiba.com

Upouusi Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-halli sai kasteensa myös naiskoripallon puolella, kun Susiladies hävisi aivan ottelun viimeisillä metreillä ohi kirineelle Itävallalle 53-55 (35-24).

Tasaisen avausneljänneksen jälkeen ottelu siirtyi kotijoukkueen haltuun, kun Susiladies juoksi taululle 11-0 ja venytti eron 14 pisteeseen. Itävalta pysyi pitkään kannoilla, mutta viimeisen viiden minuutin aikana vieraat valmistelivat viimeistä kiriään.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Itävalta pääsi kahden pisteen päähän 51-49, mutta Ebba Pekonen vei ajollaan eron neljään pisteeseen. Suomelle osui hyökkäyspäässä kuiva jakso, mikä mahdollisti Itävallan pysymisen iskuetäisyydellä.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Itävalta teki nopeasti kaksi peräkkäistä koria ja tasoitti ottelun tilanteeseen 53-53.

Kun Suomi ei onnistunut omassa hyökkäysvuorossaan, niin Itävallan sankarittareksi nousi Julia Köppl, joka venytti suomalaispuolustajan kainalon alta joukkueensa kahden pisteen johtoon 29,9 sekuntia ennen loppusummeria.

Aikalisän jälkeen Suomen potentiaalinen voittoheitto kolahti rautoihin, ja kun joukkuevirheet eivät olleet vielä Suomella täynnä, niin Itävalta sai kulutettua pelikellon summeriin saakka.

– Kaikki kunnia Itävallalle. He olivat tänään positiivinen yllätys ja siitä suuri kiitos heille, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Hävisimme taistelumielisyydessä, levypallo- ja irtopallopelaamisessa, sekä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Kun siihen vielä lisää 24 menetystä, niin tässä ollaan. Meidän pitää kerätä itsemme huomiseksi ja saada parempi peli aikaiseksi.

Nuori Susiladies sai onnistumisia ajoittain useilta pelaajilta, mutta tasaisuus jäi vielä uupumaan. Elina Koskimies (11/3/5 syöttöä) oli erinomainen ensimmäisellä puoliajalla, kun Susiladies löysi hänet vapaisiin heittopaikkoihin skriinien takaa.

Vasta kolmannen naisten maaottelunsa pelannut Silja Viita taas pelasi ennakkoluulottomasti ollen Susiladiesin toiseksi paras pistenainen 11 pisteellä ja kolmella levypallolla. Helmi Tulonen (6/6) ja Ebba Pekonen (6/5) olivat Lotta-Maj Lahtisen (7/10/3 riistoa) ohella seuraavana pistetilastoissa.

– Siljalta hyvin positiivinen esitys, Helmi pelasi parhaan maaottelunsa hetkeen, Ebba pelasi myös hyvin, Salminen kertoi.

Itävallan pistekvartetin muodosti Sarah Sagerer (13/3), Camilla Neumann (11/10), Sigrid Koizar (10/6/5 syöttöä) ja Köppl (10/2).

Joukkueet kohtaavat uudestaan lauantaina klo 17:00 suljetuin ovin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.