Sudenpennut jälleen voittoihin PM-kisoissa

Suomen sekä tytöt että pojat jatkoivat samaa voittokulkua, jonka käynnistivät tiistaina Islantia vastaan. Keskiviikkona reiluin lukemin kaatui Tanska.

Suomen poikien U18-maajoukkue antoi Tanskalle huutia pahemman kerran. Ottelun sävelet olivat selvät käytännössä ensimmäiseltä jaksolta asti, ja lopulta numeroiksi kirjattiin 95–65.

Joukkueen tehopakkaus illan ottelussa oli Miro Little, joka tilastoi pelissä 18 pistettä, seitsemän koriin johtavaa syöttöä, kuusi levypalloa ja tehokkuuslukeman 27. Lähellä samaa pistesaalista kävi myös Viljami Vartiainen, jolle merkittiin 16.

Tanskan joukkueen selkeä kokoylivoima näkyi tilastokortissa, sillä vastustajat veivät levypallot nimiinsä 48–41. Nuoret sudet pystyivät kuitenkin vastaamaan haasteeseen loistavalla heittopelillä ja siten myös viemään koko ottelun.

– Pelaajat tulivat peliin erinomaisella energialla. Pystyimme eiliseen verrattuna yhtenäisempään puolustamiseen, ja se ruokki onnistumisia hyökkäyspäässä. Viimeinen kymppi meni ison johtoaseman takia vähän pelailuksi, eikä keskittyminen meinannut pysyä yllä loppuun asti. Mutta haluan ehdottomasti yhä korostaa, kuinka hyvä henki ja voimakas joukkuepelaamisen halu tällä ryhmällä on, kommentoi päävalmentaja Mikko Tupamäki Koripalloliiton tiedotteessa.

Tanskalaisten puolella korisukkaa aktiivisimmin heilutti Dane Erikstrup, joka keräsi nimiinsä 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Tytöt voittoon kenttää juoksemalla

Pahemmin poikien varjoon eivät jääneet tytötkään, vaikka heidän ottelunsa käynnistyi jännittävämmissä merkeissä. Ero repesi vasta toisella puoliajalla mutta kasvoi lopulta 82–59-lukemiin asti.

Suoraan korirenkaiden alla ottelussa näkyivät täysin samat haasteet kuin pojillakin. Tanska kahmi näppeihinsä levypalloja peräti 20 enemmän kuin Suomi.

– Tanska pisti meidät koville, ja syy oli selvä. He saivat hyökkäyslevyistä paljon toisia ja kolmansia yrityksiä. Toisaalta taas ottelu ratkesi meidän hyväksemme juuri sillä, että saimme loppua kohti parannettua omaa levypallopeliämme ja pääsimme sitä kautta juoksemaan. Olemme enemmän koko kentän juokseva joukkue, ja toisella puoliajalla pääsimme käyttämään tätä vahvuutta, kommentoi päävalmentaja Jussi Laakso.

Ottelun pistesuoritukset jakautuivat ihailtavan tasaisesti. Kati Ollilainen veti pisimmän korren 15:llä, mutta 13:een pisteeseen ylsi peräti neljä pelaajaa – Meri Kanerva, Henna Sandvik, Annika Aarrejoki ja Kiia Mäntylä. Pisteiden lisäksi Ollilainen johti myös Suomen syöttötilastoja viidellä.

Tanskalaisista isoimmin onnistui 13 pistettä tehnyt Karoline Lundin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.