Kovaa vauhtia tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut 1-vuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Andre Norrisin kanssa. 27-vuotias, 84-kiloinen Norris saapuu Loimaalle Espanjasta, jossa mies on pelannut ammattilaisena jo viisi vuotta.

Norris pelasi yliopistouransa Dubuquen opinahjossa viihtyen koulun listoilla täydet neljä kautta. Dubuque pelaa NCAA:n 3. korkeimmalla tasolla. Seniorikaudellaan Dubuquessa Norris tehtaili tauluun vakuuttavat 24 pistettä ja 12 levypalloa ottelua kohden, heittäen kolmen pisteen heittonsa vakuuttavalla 40 % tarkkuudella.

Norris on pelannut toistaiseksi koko ammattilaisuransa Espanjassa. Viimeiset kaksi kautta ovat vierähtäneet Real Murcian joukkueessa, ensin LEB Platassa (3. korkein sarjataso) ja sarjanousun myötä viime kausi LEB Orossa (2. korkein sarjataso). Viime kaudella mies tehtaili keskiarvoikseen 9 pistettä ja neljä levypalloa ottelua kohden pelaamassaan 25 minuutissa.

Huomioitavaa on esimerkiksi se, että Salon Vilppaaseen palaava Roope Ahonen tehtaili samassa sarjassa keskimäärin 10 pistettä per ottelu pelaten eri joukkueissa yhteensä neljän kauden ajan LEB Orossa. Myös loimaalaisille erittäin tuttu Matti Nuutinen pelasi samassa sarjassa kahden kauden ajan liki identtisillä tehoilla Norrisiin nähden.

Joukkueenjohtaja Heikki Perho on erittäin tyytyväinen uuteen sopimukseen.

-Andre on monipuolinen pelaaja, joka osui silmään hyvien ominaisuuksiensa ansiosta. Viiden vuoden kova ammattilaiskokemus vakuutti meidät hänen ammattimaisuudestaan ja siitä, että hän sopeutuu eurooppalaiseen pelityyliin, Perho toteaa Bisonsin sivuilla.

Päävalmentaja Darko Mihajlovic on innoissaan kokeneen pelimiehen saapumisesta Loimaalle.

– Andre on monipuolinen pelaaja sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa. Korisliigassa hän kykenee puolustamaan erinomaisen liikkuvuutensa ja ulottuvuutensa ansiosta pelipaikkoja 1–4. Pidin tärkeänä, että Andre on pelannut jo useamman vuoden hyvällä tasolla Euroopassa ja uskon, että hän sopii pelityyliimme mainiosti. Hän on hyvä 1 vs. 1-pelaaja molemmissa päissä kenttää, sekä hyvä levypallopelaaja laituriksi. Kaiken kaikkiaan hän on sellainen pelaaja, jota etsimme laiturin tontille.

Joukkueen kasaus alkaa olla kahta ulkomaalaisvahvistusta vaille valmis.