Lauri Markkasen NBA-tulevaisuus ratkesi perjantai-iltana, kun hän siirtyy Cleveland Cavaliersin riveihin kolmen vuoden sopimuksella. Amerikkalaismedioissa Markkasen siirtoa pidettiin

ESPN:n mukaan siirto oli Clevelandin kannalta katastrofaalin, kun se korvasi Portlandiin kaupatun Larry Nance Juniorin Markkasella.

– Ensikatsomalta, se näyttäisi siltä, ettää Cavaliers on tehnyt vaihtokaupan, jossa se ottaa huonomman pelaajan, jolla on kalliimpi sopimus ja joka sopii huonommin joukkueeseen, ESPN tylytti.

ESPN piti Portlandia ja Bullsia siirron voittajana.

NBC Chicago piti Bullsia kaupan selvänä voittajana. Se sai haluamansa varausvuoroissa sekä hyvän kehityspotentiaalin omaavan Derrick Jones Juniorin ja pääsi samalla eroon Markkasesta.

– Markkasen pelaaminen ensi kausi läpi Bullsin tarjouksella ei olisi tehnyt ketään iloiseksi. Tämä kauppa tuo Markkaselle muhkean palkkapäivän ja pitkän ajan vakautta uudessa tilanteessa, kun taas Bulls sai itselleen komean palautuksen, sivustolla kirjoitetaan.

Bleacher Report piti Markkasta kaupan suurimpana voittajana.

– Hän saattaa osoittaa olevansa arvokkaampi seuraavan neljän vuoden aikana, mutta tällainen pitkäaikainen sopimus, joka johdattaa hänet uransa parhaimpiin vuosiin, on voitto.

SB Nation piti niin ikään kauppaa onnistuneena kaikille muille joukkueille paitsi Clevelandille.

– Pohjimmiltaan 67 miljoonaa dollaria Markkasesta tuntuu paljolta rahalta. Hän saattaa kehittyä uudessa joukkueessa uusilla joukkuekavereilla, mutta hänen tasaantumisensa Chicagossa on huolestuttavaa. Tällä hetkellä Markkanen on pelaaja, joka ei voi luoda omia heittopaikkoja, ei ole tuottava syöttelijä, levypallopelaaja eikä puolustaja sisällä tai ulkona. Ansaitakseen sopimuksensa, hänen on heitettävä paljon kovalla prosentilla, SB Nation kirjoitti.