Lauri Markkanen saa NBA-uralleen uuden startin, kun hän siirtyi Cleveland Cavaliersin joukkueeseen. Markkanen odottaa innolla uutta mahdollisuutta uudessa seurassa.

Markkasen pari edelliskautta Chicagossa olivat vaikeita loukkaantumisten ja roolituksen takia. Hänen mukaansa hän ei ole vielä näyttänyt parastaan.

– En usko, että olen yltänyt vielä lähellekään potentiaaliani, Markkanen kertoo NBC:n haastattelussa.

Markkasen aikakausi Bullsissa sai lentävän lähdön, kun vaalea jättiläinen yllätti monet heti debyyttikaudellaan. Sen jälkeen oli kuitenkin vaikeampaa, kun loukkaantumiset alkoivat ja rooli vaihtui. Markkanen ilmoittikin kesällä Bullsille haluavansa seurasta pois.

– Muutamat edellisvuodet ovat olleet henkisesti raskaita. Olen kasvanut ihmisenä niiden ansiosta, joten en vaihtaisi sitä pois. Olen oppinut paljon, mutta minusta tuntui, että minun on palattava omaksi itsekseni, ja siihen miten tiedän pystyväni pelaamaan. Mielestäni tämä on hyvä mahdollisuus tehdä juuri se.

Cleveland voitti mestaruuden vuonna 2016, mutta LeBron Jamesin vietyä taitonsa Los Angelesiin, ovat joukkueen viime vuodet olleet haastavia. Viime kaudella Cavs oli yksi sarjan heikoimmista joukkueista, mutta se ei Markkasta haittaa.

– Olen iloinen. Olen todella innoissani ja odottavainen. Tunsimme, että tarvitsen tuoreen startin ja arvostan kaikkia ihmisiä, jotka olivat auttamassa ja tekivät tämän mahdolliseksi.

Cavsillä on ennestään nuori ja kehityskelpoinen runko, johon kuuluvat Collin Sexton, Darius Garland, Isaac Okoko, Jarrett Allen sekä tänä kesänä varattu Evan Mobley. Markkanen joutuukin taistelemaan peliajasta nuoren Mobleyn sekä kokeneen Kevin Loven kanssa.

– Uskon sopeutuvani hyvin – nuori runko, kiinnostavat takamiehet. Odotan pelaamista isojen kanssa etukentällä. He ovat nuoria ja lahjakkaita pelaajia. Uskon meidän pystyvän kasvamaan yhdessä.