Hallitseva Euroopan mestari Slovenia, perinteinen koripallovalta Kroatia ja rakas kilpakumppani Ruotsi arvottiin tiistaina Susijengin kanssa MM-karsintalohko C:hen. Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan kivikovassa lohkossa päivän kunnon merkitys on arvossa arvaamattomassa.

– Lohkoarvonta oli ensimmäinen onnenpyörän pyöräytys näissä karsinnoissa. Seuraava pyöräytys tulee lähempänä karsintaikkunoita, kun näemme, millä kokoonpanoilla joukkueet pelaavat. Se on osa päivän kuntoa, päävalmentaja Henrik Dettmann totesi Euroopan MM-lohkoarvontojen varmistuttua Koripalloliiton tiedotteessa.

Lohkon nimekkäin joukkue on syksyllä 2017 suvereenisti Euroopan mestaruuden vienyt Slovenia, jolle kysymys päivän kunnosta nousi ajankohtaiseksi vuosien 2017–19 MM-karsinnoissa, joissa joukkue jäi ilman NBA-tähtiään MM-kisojen ulkopuolelle. Saatuaan Luka Doncicin takaisin kokoonpanoonsa Slovenia jyräsi Tokion olympialaisissa mitalipeleihin asti.

Kroatia esiintyi Euroopan huipulla viimeksi 2013, jolloin se pelasi EM-mitalipeleissä. Kroatian parhaat pelaajat ansaitsevat elantoaan Slovenian nimimiehistön tavoin NBA:ssa, mikä merkitsee, että Kroatian maajoukkuekokoonpanot seurajoukkuekauden aikana ja sen ulkopuolella poikkeavat toisistaan huomattavasti.

Viimeisenä lohkoon arvottiin EM-esikarsintojen kautta karsintoihin edennyt Ruotsi. Ruotsi ei ole ollut viime vuosien arvokisoissa parhaimmillaan, mutta joukkueella on kokoonpanossaan tukku Euroliiga-veteraaneja.

– Vanha totuus kuuluu, että Euroopan tällä tasolla on ainoastaan erinomaisia joukkueita, mistä tämä lohkoarvonta oli jälleen yksi osoitus, Dettmann kommentoi.

– Se on varmaa, että fanimme pääsevät jälleen näkemään huipputason koripalloa ja ainahan Ruotsin kohtaaminen sytyttää. Toivottavasti pääsemme pelaamaan täysien kotikatsomoiden edessä.