Järjestyksessään neljäs 3×3 SM-kiertue huipentui lauantaina Malmin lentokentällä pelattavaan lopputurnaukseen, jossa ratkottiin vuoden 2021 3×3 Suomen mestarit. Mestaruudet voittivat naisissa JutiC ja miehissä Kispi.

Lopputurnaus oli 3×3 kesän yhdeksäs ja viimeinen turnaus, jossa nähtiin tämän kesän parhaat kolmetoista Suomen 3×3 -joukkuetta.

Naisten finaalissa pelasivat puhtaalla pelillä edenneet lohkovoittajat JutiC ja kaksinkertainen 3×3 Suomen mestari Bebes. JutiC voitti Suomen mestaruuden luvuin 16-13. Joukkueessa pelasivat Anni Jämsä, Kaisa Kuisma, Veera Pirttinen ja Ninni Salmi.

– Hieno peli meidän joukkueelta. Bebes antoi kovan vastuksen alusta saakka. Ei ole helppoa lähteä haastamaan hallitsevaa kaksinkertaista 3×3 Suomen mestaria, kommentoi finaalissa MVP-pelaajaksi palkittu JutiC-joukkueen Anni Jämsä Koripalloliiton tiedotteessa.

Naisten sarjassa toiseksi sijoittui kovan taistelun jälkeen Bebes, kokoonpanossaan Vilma Kesänen, Ella Salminen, Lotta Aaltonen ja Petra Noponen.

Miesten finaalissa kohtasivat voittamattomina edenneet Kispi ja Yökoris Helsinki. Tiukan alun jälkeen Kipsi sai otteen pelistä ja voitti 3×3 Suomen mestaruuden ennen virallisen peliajan päättymistä saavuttaessaan 21 pistettä. Kispin nuoressa kokoonpanossa pelasivat Nuutti Vesanen, Arttu Nykänen, Eemi Lukkonen ja Xavier Richards. Miesten sarjan MVP-palaajaksi valittiin Eemi Luukkonen.

– Törkeen hyvä fiilis! Kun Heinolaan osaturnaukseen lähdettiin pelaamaan, niin tavoitteena oli alusta lähtien Suomen mestaruus. Altavastaajan paikalta lähdettiin taistelemaan voitosta ja kova työ palkittiin, fiilistelee Eemi Luukkonen.

Miesten sarjassa hopeamitalit kaulaan ripusti Yökoris Helsinki, kokoonpanossaan Sasu Johansson, Bashkim Grepi, Danial Villas Boas ja Michael Besselink.