Suomen Koripalloliiton eteläisen alueen sääntö- ja kurinpitoryhmä on käsitellyt Espoossa pelatun junioriturnauksen, julkisuuteenkin nousseita, tapahtumia.

Koripalloliiton saamien lausuntojen perusteella elokuun 28. päivänä pelatun ottelun päättymisen jälkeen suomalaisseura Suvela Warriorsin pelaaja rikkoi erotuomarin koskettomuuden tönäisemällä tätä. Kohteena ollut erotuomari rikkoi puolestaan tämän jälkeen pelaajan koskemattomuuden läpsäistyään pelaajaa kasvoihin, jonka jälkeen Suvela Warriorsin joukkueen jäseniä on valmentajansa johdolla käyttäytynyt uhkaavasti ottelun molempia erotuomareita kohtaan.

Päätöksessään Koripalloliitto katsoi pelaajan kohdalla erotuomarin vastareaktion lieventävänä asianhaarana ja määräsi pelaajalle kahden kuukauden kilpailukiellon. Valmentajan kohdalla Koripalloliitto katsoi hänen käyttäytymisellään menetelleen erityisen moitittavasti antaen joukkueensa pelaajille kielteisen esimerkin. Valmentajalle määrättiin neljän kuukauden toimintakielto.

Valmentaja asetettiin tapahtumien jälkeen heti väliaikaiseen toimintakieltoon 30.8. alkaen ja näin ollen hänen toimintakieltonsa päättyy 31.12.2021 mainittu päivä mukaan lukien. Pelaajan kilpailukielto koskee aikaväliä 6.9.-7.11.2021.

Suvela Warriors on Suomen Koripalloliiton jäsenseura. Seuralle määrättiin varoitus.

Tapahtumissa mukana ollut erotuomari oli ulkomaalainen ja Suomessa turnausta varten. Hänen toimistaan Suomen Koripalloliitto raportoi hänen edustamansa maan koripalloliitolle.