Tampereen Pyrintö on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen 23-vuotiaan Devante Fosterin kanssa.

Yhdysvaltain Atlantasta kotoisin oleva Foster on 206-senttinen laituri, joka aloitti ammattilaisuransa viime kaudella BC Olimpi Tbilisin joukkueessa Georgiassa. Pelaamassaan 21 ottelussa Foster kirjautti keskiarvoikseen 11,6 pistettä ja 8,1 levypalloa ottelua kohden.

– Etsimme joukkueeseemme urheilullisuutta ja ulottuvuutta, ja näitä ominaisuuksia Devante meille myös tuo, sanoo Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen seuran sivuilla.

– Devante on nuori pelaaja, jonka matka koripalloammattilaisena on vasta alkutaipaleella. Pelaajat haluavat tulla Tampereelle kehittymään luotettavissa olosuhteissa, ja tästä syystä myös Devante Pyrinnön valitsi.

Foster teki keväällä 2021 sopimuksen Venäjän Superliigassa pelaavan BK Burevestnikin kanssa, mutta joukkue joutui luopumaan sarjapaikastaan elokuussa talousvaikeuksien vuoksi. Sopanen kertoo Fosterin tuovan useita elementtejä Pyrinnön peliin.

– Devante tuo pituutensa ja urheilullisuutensa voimaa korinalus- ja levypallopeliimme, mutta uskon Devanten yllättävän vastustajia myös monipuolisella pallollisella osaamisellaan.

Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset Fosterin lisäksi Osku Heinosen, Lassi Kilpisen, Tomas Pihlajamäen, Valtteri Leppäsen, Panu Peltokankaan, Eero Lehtosen sekä David Gonzalvezin kanssa.