Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Veera Pirttinen, 24, on tehnyt sopimuksen Slovakian pääsarjassa pelaavan Piestanske Cajkyn kanssa. Pirttinen oli menneellä kaudella naisten Korisliigan toiseksi paras kotimainen pistenainen 16,9 pisteellä per ottelu.

Pirttinen pelasi loistokauden Catz Lappeenrannassa, jolle hän tilastoi 16, pisteen lisäksi 4,8 levypalloa, 4,3 syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden. Paikka Piestanske Cajkyssa avautui, kun joukkueen yhdysvaltalaisvahvistus Ke’Shunan James loukkaantui pitkäaikaisesti.

– Olen kuullut paljon hyvää seurasta ja ihmisistä sen takana. Hyväksyin tämän mahdollisuuden suurena haasteena, koska joukkue on kunnianhimoinen ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta. Meillä on paljon työtä edessä, mutta uskon, että meillä on menestyksekäs kausi, Pirttinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Pirttinen on BC Nokian kasvatti, jolta löytyy nuoresta iästään huolimatta kokemusta Korisliigasta jo seitsemän kauden verran. Ulkomailla Pirttinen on jo ehtinyt pelata Saksan Bundesliigassa ja Islannin pääsarjassa.

Ennen siirtymistään Saksaan, kauden 2017-18 päätteeksi Pirttinen palkittiin Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi. Suomen mestaruuden Pirttinen on voittanut Catzin riveissä kolmesti.

Naisten maajoukkueessa, Susiladiesissa Pirttinen on pelannut urallaan 17 ottelua.