Tampereen Pyrinnön neljäs ulkomaalaispelaaja kaudella 2021-2022 on Romani Hansen. 24-vuotias Hansen on kotoisin Yhdysvaltain Neitsytsaarilta, ja hän pelaa myös kotimaansa maajoukkueessa.

202-senttinen Hansen avasi ammattilaisuransa viime kaudella Portugalissa Maia Basketin joukkueessa 14,5 pisteen ja 8,0 levypallon keskiarvoilla. Maajoukkuepaidassa miehen tehot olivat 6,3/5,0 joukkueen pelatessa Americupin karsintoja.

– Romani tuo joukkueeseemme lisää sitä kaivattua urheilullisuutta. Hyvin liikkuvana ja ulottuvana pelaajana hän pystyy auttamaan puolustustamme merkittävästi, sekä katkomalla syöttöjä ja torjumalla heittoja että painostamalla pallollista pelaajaa kauempana korista. Myös levypallopeliin saamme lisää paukkuja, kertoo Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen seuran sivuilla.

– Romani on oiva avoimen kentän hyökkääjä, ja pystyy venyttämään kenttää myös puolen kentän pelissä. Pelityyliimme hänen kaltaisensa pelaaja sopii mainiosti.

Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset Hansenin lisäksi Osku Heinosen, Lassi Kilpisen, Tomas Pihlajamäen, Valtteri Leppäsen, Panu Peltokankaan, Eero Lehtosen, David Gonzalvezin, Devante Fosterin sekä Shaquille Keithin kanssa.