Korisliiga-kauden kynnyksellä BC Nokia ja Max Besselink, 19, ovat solmineet pelaajasopimuksen. Besselink pelasi edelliskaudella Helsinki Seagullsissa ja HNMKY:ssa.

Besselink tilastoi tulokaskaudellaan Korisliigassa 6,8 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden Seagulls-paidassa. Keväällä Besselink siirtyi kasvattajaseuraansa HNMKY:n sarjatasoa alemmaksi Divisioona A:han, jossa hänen keskiarvonsa olivat 21,8 pistettä ja 9,7 levypalloa ottelua kohden.

– Maxilla on mieletön potentiaali. Näen hänet pelaamassa korkealla tasolla Euroopassa tai pidemmällä. Olemme onnellisia, että pääsemme auttamaan häntä kehityksessä. Hän tuo meidän joukkueeseen paljon energiaa ja olen todella innoissani, että saimme hänet joukkueeseen, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi BC Nokian tiedotteessa.

Besselink on yksi Suomen koripallomaailman seuratuimpia pelaajia, jonka alun perin piti tällä kaudella pelata Yhdysvaltojen yliopistosarjaa Santa Clarassa. Besselink kävi yliopistossa kesäkoulua, mutta päätti siirtyä ammattilaiseksi.

– Max päätti keskittyä kokonaan koripalloon. Hän nautti yliopistossa koripallosta, muttei koulusta. College ei ole jokaista varten.

Viisi nuorten maajoukkueottelua (16,6 pisteen keskiarvolla) pelannut Besselink teki Susijengi-debyyttinsä tänä kesänä Tshekkiä vastaan.

Maxin isoveli, kesällä jatkosopimuksen Näätien kanssa tehnyt, Michael Besselink on poissa joukkueen vahvuudesta toistaiseksi henkilökohtaisten syiden takia.

BC Nokian osalta Korisliiga-kausi 2021-22 alkaa lauantaina 2. lokakuuta, jolloin Nokian palloiluhallille saapuu KTP-Basket.