Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

Herner TC aloitti kautensa viime viikonloppuna kohdatessaan Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin edustaman Nördlingenin. Koskimiehen 20 pisteen johdattamana Nördlingen haki hieman yllättävän 89-88-vierasvoiton.

– Ei ollut tietenkään hirveän hyvä kauden aloitus, kun tuli pinnan tappio kotikentällä. Emme olleet ihan valmiita tähän peliin ja Nördlingen tuli yllättävän aggressiivisesti, vaikka olimme skoutanneet heidät ja tiesimme heidän tulevan kovaa. Kunnia kuitenkin heille, että he pitkän matkan jälkeen tulivat peliin noin hyvin. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja analysoimme tämän pelin ja sitten perjantaina päästään kokeilemaan uudestaan, Pelander ruoti avausottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

Saksassa on läpi vuosien nähty suomalaispelaajia, mutta viime kaudella Pelander kannatteli ainoana suomalaisten mainetta. Tällä kaudella sarjassa nähdään suomalaisia neljän pelaajan verran, kun Koskimiehen ja Poundsin lisäksi Anniina Äijänen siirtyi kesällä Saksaan tehtyään Saarlouis Royalsin kanssa sopimukseen.

– Oli sikahauskaa nähdä Elina ja Anissa. On hauskaa, kun on paljon suomalaisia pelaajia. Lisäksi on aika paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Ruotsissa, joten on myös sellaisia puolituttuja, viisi kautta Ruotsissa pelannut Pelander iloitsee.

Pelanderin viime kausi Hernen kanssa oli vaikea. Alussa uusi sarja tuotti omat kasvukipunsa ja myös loukkaantumiset aiheuttivat päänvaivaa. Lisäksi joukkueen kausi päättyi pettymykseen, kun se putosi mestaruustaistelusta välierävaiheessa, ja pronssikin jäi haaveeksi useiden poissaolojen takia. Seura tarjosi Pelanderille jatkosopimusta jo viime kaudella ja lopulta hän päätti tarttua täkyyn.

– Oli alustavia neuvotteluja myös muualle, muttei mitään sellaista varmaa. Aloitimme Hernen kanssa jatkoneuvottelut jo ennen viime kauden pudotuspelejä. Siinä oli matkalla vähän väärinkäsitystä ja muuta, mutta tämä oli hyvä paikka jatkaa ja oli kiva saada jatko hoidettua ajoissa.

– Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon, kun minulla oli loukkaantumisia enkä ollut tyytyväinen omaan kauteeni. Minulla meni pelirytmiin totutellessa aika kauan, ja vasta oikeastaan kevätkaudella aloin pelata omaa peliäni. Tunsin kehittyneeni täällä ja oli helppo tulla takaisin, kun tiesin että kaikki hoituu ja osa myös viime kauden pelaajista jäi tänne. Samalla tietää miten kaikki toimii ja niin edelleen.

Toiseen kauteen lähdettäessä sarja on tutumpi ja sitä kautta pelityyliin totuttelemiseen ei mene enää aikaa.

– Nyt tuntee liigaa vähän paremmin ja hieman myös pelaajia sekä tietää mitä täällä vaaditaan. Meillä on samat valmentajat ja he tietävät mihin keskittyä minussa harjoituksissa ja tuntevat minut pelaajana. Myös osa pelaajista on jäänyt, joka on aina hyvä, ettei koko joukkue ole täysin uusi niin kuin esimerkiksi viime vuonna. Meillä oli harjoituskaudella hyvää tekemistä ja joukkueeseen on hankittu samalla tavalla koripallosta ajattelevia pelaajia. Toivottavasti löydämme yhteisen sävelen mahdollisimman nopesti.

Bundesliigaa ovat viime vuosien ajan hallinneet Keltern sekä Wasserburg. Herne pääsi lyömään kiilaa väliin vuonna 2019 ja haluaa uusia tempun myös tänä vuonna.

– Mestaruus on tavoitteena ja olemme sanoneet sen myös ääneen. Se ei ole helppo tavoite, mutta sitä varten täällä ollaan. Minusta tuntuu, että sarja on tänä vuonna tasaisempi ja kovempi kuin viime kaudella, arvioi Pelander.