Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 24-vuotiaan Zaccheus Darko-Kellyn kanssa. Montanan Providencen yliopiston kasvatille Seagulls on ensimmäinen ammattilaisjoukkue hänen urallaan.

198-senttinen Darko-Kelly on kotoisin Yhdysvalloista Montanan Great Fallsista. Viime kaudella hän pelasi Providencen yliopistossa NAIA-liigassa. 19 pelaamassaan ottelussa hän ansaitsi 18.4 pistettä, 9.4 levypalloa ja 5.2 syöttöä ottelua kohden. Monipuolisesti 2-3 pelipaikoilla operoiva Darko-Kelly on tullut tunnetuksi erinomaisena heittäjänä, sekä todellisena joukkuepelaajana, jonka ansiosta hän sai viime kesän aikana kutsuja useille eri NBA-harjoitusleireille.

– Olen erittäin kiitollinen Seagullsin tarjoamasta mahdollisuudesta päästä pelaamaan Helsinkiin. Tavoitteenani on aina voittaa mahdollisimman monta ottelua ja aion tehdä kaikkeni joukkueen eteen, jotta voimme yhdessä saavuttaa tavoitteemme. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan kauden Seagullsissa, Darko-Kelly iloitsee Seagullsin tiedotteessa.

– Olen seurannut tiiviisti Darko-Kellyä huhtikuusta asti ja olen saanut raporttia miehestä tasaisin väliajoin. Aikataulut eivät kohdanneet vielä heinä-elokuussa, koska mies hamusi pääsyä NBA:han. Nuori mies harjoitteli usealla training campilla, joiden jälkeen Toronto Raptors valitsi hänet kesäliigajoukkueeseensa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso aloittaa.

– Sopimusta hän ei kuitenkaan saanut, joten hän valitsi suunnaksi Euroopan. Saksassa hän kävi kahdessa Bundesliigan joukkueessa näytillä, kunnes tarjosimme sopimusta Seagullsiin. Zaccheus on kykenevä monipuoliseen pelaamiseen, niin pallollisena, kuin ilman palloa. Hän on saanut paljon kehuja siitä, että hän on todellinen joukkuepelaaja ja erittäin valmennettava persoona, Laakso jatkaa.

Helsinki Seagullsin kokoonpanossa tapahtuu samalla yksi muutos, kun Tim Bondin ja Seagullsin tiet eroavat. Try-outin päätyttyä hänen sopimustaan ei jatketa.

Helsinki Seagulls aloittaa Korisliiga-kauden huomenna lauantaina 2.10. Kouvolassa vierasottelulla Kouvoja vastaan. Lokki-miehistön aloittaa uuden Pantterijahdin kokoonpanolla: Zaccheus Darko-Kelly (USA), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Santeri Makkonen, Samuli Mäkelä, Lassi Nikkarinen, Brandon Sherrod (USA), Emil Skyttä ja Devin Thomas (USA).