Yhteensä 18 entistä NBA-pelaajaa syytetään petoksesta. Heidän epäillään ottaneen laittomasti yhteensä neljä miljoonaa dollaria NBA:n terveys- ja hyvinvointikassasta.

Tiettävästi pelaajat ovat laskuttaneet kassasta perättömiä lääkäri- ja hammaslääkärilaskuja. Pelaajien perättömät laskutukset ovat 65 000 ja 420 000 dollarin väliltä.

FBI on kerännyt muun muassa pelaajien paikannintietoja, joiden perusteella on selvää, etteivät pelaajat ole olleet lähelläkään lääkäriä, jolla ovat väittäneet sillä hetkellä olevansa. Yksi pelaaja muun muassa laskutti 48 000 hampaiden juurihoidosta Beverly Hillsissä, vaikka pelasi tuolloin samaan aikaan Taiwanissa.

Huijaus alkoi vuonna 2017 Terrence Williamsin toimesta. Hän värväsi mukaan ainakin kymmenen muuta pelaajaa, joille hän kertoi, että hänellä on kiropraktikko sekä hammaslääkäri, jotka voivat kirjoittaa perättömiä laskuja. Pelaajat maksoivat sitten Williamsille voitelurahaa yhteensä 230 000 dollarin edestä.

Ehkäpä kuuluisin huijausvyyhdissä mukana ollut pelaaja on Tony Allen, joka juhli NBA-mestaruutta Boston Celticsin kanssa vuonna 2008. Allen valittiin myös kuudesti uransa aikana NBA:n puolustavien pelaajien tähdistökentällisiin. Myös hänen vaimonsa on syytettyjen listalla.

Syytettyjen joukossa on Allen lisäksi myös kolme muuta NBA-mestaria: Glen Davis, Shannon Brown ja Melvin Ely.

Pahimmillaan syytteistä voi saada peräti 20 vuoden vankeusrangaistuksen.

Syytettyjä pelaajia: Milt Palacio, Sebastian Telfair, Antoine Wright, Darius Miles, Ruben Patterson, Eddie Robinson, Gregory Smith, Glen Davis, Jamario Moon, Terrence Williams, Alan Anderson, Tony Allen, Shannon Brown, William Bynum, Melvin Ely, Christopher Douglas-Roberts, Tony Wroten