Kummassakin keskiviikkoillan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

Korisliigaan juuri paluun tehneen Topias Palmin kisakuntoa ei tarvitse ainakaan enää jossitella. Kauden ensimmäisessä ottelussaan Tampereen Pyrinnön paidassa pistetykki Palmi teki sitä, mitä tekee parhaiten, eli heilutti korisukkaa voiton arvoisesti. Kotijoukkue taisteli kumoon kovaan takaa-ajoon sisuuntuneen Korihait 96–90.

Neljästi kaaren takaa pussittaneen Palmin pistesaldo ottelussa oli lopulta vakuuttavat 32. Kylkeen kertyi seitsemän levypalloa ja kolme koriin johtavaa syöttöä. Joukkuetoveri Shaqille Keith säesti 15 pisteellä ja niin ikään seitsemällä levypallolla.

Huomiota esityksestään tosin ansaitsee myös tappion kärsinyt vierasjoukkue. Korihait näytti jo taipuneen, kun Pyrinnön johto venyi 20 pisteeseen, mutta loppua kohden joukkue hengittikin jo niskaan. Erityisesti suomalaislaituri Sebastian Lindberg nosti tasoaan ja näytti luonnettaan pussittamalla arvokkaita kaukoheittoja kriittisillä hetkillä ja kasasi nimiinsä 17 pistettä – siitäkin huolimatta, että keräsi lopulta viisi virhettä. Paras pistemies Korihaiden kokoonpanossa oli Manuel Barnes 26 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, tähtipelinjohtaja Bojan Sarcevic pudotteli tyynesti 13 pistettä ja siinä ohessa kuin huomaamatta jakoi tajuttomat 18 koriin johtavaa syöttöä.

Kataja piti huolta kotikentästään

Joensuussa vierasjoukkue BC Nokia kävi parhaimmillaan 12 pisteen johtoasemassa, mutta kotijoukkue Kataja Basket käänsi lopulta pöydän. Kotivoitto tuli ennusmerkeistä huolimatta niinkin selkeällä erolla kuin 83–74, vaikka vain kaksi minuuttia ennen loppusummeria joukkueet olivat vielä tasoissa.

Ottelun sankariksi voittajien riveissä nousi Susijengi-legenda Jamar Wilson, joka teki 22 pistettä ja jakoi sen lisäksi viisi syöttöä. Liekeissä oli myös Christopher McKnight, joka osui 20 pistettä ja nappasi kuusi levypalloa.

Nokian puolella eniten pisteitä kekoon kantoivat Terry Thomas 14:llä ja Max Besselink 13:lla.