Susiladiesin sentteri tasokkaassa Espanjan liigassa – ”Jokainen joukkue sarjassa on kova”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

Kalin pelasi yliopistouransa jälkeen ensimmäisen kautensa ammattilaisena viime kaudella Bembibressä. Seura tarjosi Catz-kasvatille jatkosopimusta johon oli helppo tarttua.

– Kauden lopussa päävalmentaja ja seura ilmoittivat, että he haluaisivat minun jatkavan seurassa. Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto. Saan jatkaa Espanjan ykkössarjassa ja olen viihtynyt hyvin täällä, Kalin totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Viime kauden jälkeen oli helpompi tulla takaisin. Tiesin roolini ja oli siten helpompi tulla takaisin, Kalin jatkaa.

Espanjan liiga on yksi Espanjan huippusarjoista ja Kalin pääseekin mittaamaan taitojaan kovassa seurassa.

– Jokainen joukkue sarjassa on kova. Täällä ei ole yhtään helppoja pelejä. Täällä saa paljon mahdollisuuksia pelata kovia joukkueita vastaan ja sitä kautta kehittyä pelaajana.

Viime kaudella Bembibre sijoittui 16 joukkueen sarjassa sijalle 14. Tällä kaudella kauden alku on ollut tahmea, sillä joukkue on hävinnyt kaikki neljä otteluaan.

– Meillä on ollut vähän vaikea alkukausi. Kokoonpano on vaihtunut aika paljon ja yhtäkkiä pelaajia on vain lähtenyt. Nyt pelaajia on alkanut kuitenkin alkanut tulla ja tuntuu, että nyt alamme päästä joukkueen kanssa paremmin yhteen.

– Meillä on ollut myös joitain loukkaantumisia eikä olla saatu kaikkia treeneihin mukaan. Tutustumme vielä toisiimme, mutta nyt meillä on edessä hyviä pelejä, joista voimme ottaa voittoja, Kalin kertoo.

Kalinin rooli on kasvanut täksi kaudeksi. Viime kaudella peliaikaa kertyi noin 18,5 minuuttia ottelua kohden, mutta tällä kaudella hän on saanut vastuuta lähes 24 minuuttia ottelua kohden ollen joukkueen aloitusviisikon pelaaja.

– Kausi on alkanut vähän vaihtelevasti, mutta pääosin olen ollut ihan tyytyväinen.

Bembibren tavoitteena on uusia sarjapaikka ensi kaudeksi ja Kalin haluaa ottaa pelaajana askeleita eteenpäin.

– Joukkueena tavoite on säilyä sarjassa ja kamppailla loppuun asti pudotuspelipaikasta. Henkilökohtaisesti tavoitteena on tulla paremmaksi pelaajaksi ja parantaa sekä hyökkäys- että puolustuspelaamista ja saada varmempaa fiilistä omasta pelistä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!