Sopimusdraamaa Phoenixissa – joukkueen supertähti jäi ilman massiivista jatkosopimusta

© Kuva: Getty Images

Vuoden 2018 varaustilaisuuden ykkösvaraus ja Phoenix Sunsin tähtisentteri Deandre Ayton ei päässyt seuran kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Ayton havitteli maksimisopimusta, mutta Phoenix ei sitä hänelle tarjonnut.

Ayton ei hievahtanut vaatimuksestaan saada viiden vuoden ja yhteensä 172,5 miljoonan dollarin sopimus, johon olisivat päälle tulleet vielä mahdolliset lisät. Phoenix ei kuitenkaan tarjonnut sopimusta.

Aiemmin Phoenix pyöritteli ajatusta lyhyemmästä maksimisopimuksesta, mutta ei lyönyt pöytään tarjousta siitäkään. Phoenixin papereissa Ayton ei ole vielä maksimisopimuksen arvoinen pelaaja.

Tilanne tarkoittaa sitä, että Aytonista tulee ensi kesällä rajoitettu vapaa agentti. Muut seurat voivat tarjota hänelle sopimusta, mutta Phoenixilla on mahdollisuus vastata siihen pitääkseen hänet joukkueessa.

Ayton on varsinkin kahden viime kauden aikana puhjennut kukkaan tilastoituaan viime kaudella keskiarvoikseen 16,3 pistettä, 10,3 levypalloa ja torjunnan.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!