Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers nappasi NBA:ssa kauden avausvoittonsa, kun Cavs päihitti Atlanta Hawksin 101-95 (52-55). Markkanen keräsi nimiinsä 12 pistettä ja 8 levypalloa.

Cavaliers ohitti Hawksin kolmannen neljänneksen hurjalla 21-0-juoksulla, jonka aikana Cavs piti vastustajansa nollilla noin neljä ja puoli minuuttia. Johto venyi parhaimmillaan 14 pisteeseen, mutta Hawks pysyi pelissä mukana kalkkiviivoille asti.

Atlanta pääsi vielä neljän pisteen päähän 99-95 viimeisellä minuutilla, mutta Markkanen sinetöi voiton kahdella vapaaheitollaan 15 sekuntia ennen loppusummeria.

Suomalaisen sihti oli kateissa pelitilanneheitoissa (3/15), mutta vapaaheittoviivalta hän upotti viisi kuudesta. Markkanen tilastoi 12 pistettä, 8 levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa 32 peliminuutissa.

Clevelandin ykköspelaaja oli Ricky Rubio (23/6/8 syöttöä). Jarrett Allen (11/14) ja Evan Mobley (17/11/4 torjuntaa) keräsivät tupla-tuplat mieheen.

Hawksin parhaat pistemiehet olivat Trae Young (24/1/7 syöttöä) ja Cam Reddish (19/6).

Muissa otteluissa Chicagon vahva alkukausi sai jatkoa, kun se voitti Detroitin. Bulls on voittanut nyt kaikki kolme otteluaan. Luka Doncic (27/9/12) ja Tim Hardaway (25) siivittivät Dallasin kauden avausvoittoon Torontoa vastaan.

Paul Georgen 41 pistettä ei riittänyt Clippersille, kun Memphis otti Ja Morantin (28/2/8) johtamana kauden toisen voittonsa. Portland murskasi Phoenixin CJ McCollumin (28) heiluttaessa tahtipuikkoa. Khris Middleton (28) ja Giannis Antetokounmpo (21/8/8) olivat liikaa San Antoniolle. Pelicansin tappioputki sai jatkoa Minnesotan vieraana Brandon Ingramin 30 pisteen iltapuhteesta huolimatta.

NBA:n viime yön tulokset:
Cleveland-Atlanta 101-05
Indiana-Miami 102-91
Toronto-Dallas 95-103
Chicago-Detroit 97-82
Minnesota-New Orleans 96-89
San Antonio-Milwaukee 111-121
Portland-Phoenix 134-105