Ebba Pekonen, 20, aloitti ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja on ottanut ison roolin joukkueessa.

Pekonen on saanut runsaasti vastuuta kellottaen keskimääräisesti yli 33 minuuttia peliaikaa. Tilastokeskiarvoikseen hän on kerryttänyt 9,8 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,8 syöttöä. Pekonen onkin suhteellisen tyytyväinen kauden starttiinsa.

– Kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Alkuun meni vähän aikaa totutellessa uuteen joukkueeseen, valmentajaan ja pelityyliin, mutta koko ajan olen päässyt paremmin mukaan, Pekonen iloitsee Koripalloliiton tiedotteessa.

Helsingborg pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan Ruotsin pääsarjassa ja kausi oli kokonaisuudessaan haastava tulokasjoukkueelle. Se voitti kauden aikana otteluistaan vain yhden ja mukaan mahtui myös useampia rökäletappioita. Tällä kaudella joukkueeseen on hankittu Pekosen lisäksi kaksi amerikkalaisvahvistusta ja voittotili on tämän kauden osalta jo avattu.

– Meillä on laadukkaampi rosteri tällä kaudella ja joukkueessa on amerikkalaisvahvistuksia. Meillä on yksi voitto, mutta koen että olisimme voineet voittaa pari tiukkaa peliä lisää, Pekonen analysoi joukkueen alkukautta.

Pekonen ehti pelata neljä kautta HBA:ssa Korisliigaa ja on nauttinut maisemanvaihdoksesta.

– Olen tykännyt tosi paljon. Ei voi etukäteen tietää kumpi joukkue voittaa, ja jokainen peli on tosi kova.

Omalta kohdaltaan hän on tyytyväinen ammattilaisuransa alkuun ja toivoo kauden jatkuvan samoissa merkeissä.

– Vastuuta on tullut ja sitä täältä tultiin myös hakemaan. Olen ollut siihen tyytyväinen. Omalta kohdaltani tavoitteena on kehittyä pelaajana etenkin pelinjohtamisessa sekä jokaisella muulla osa-alueella, listaa Pekonen.