Susijengin sentteri iski raivoisan donkin Mestarien liigassa – katso video

© Kuva: fiba.com

Alexander Madsen auttoi vahvalla pelillään VEF Riian avausvoittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc esittivät myös parastaan, mutta Carl Lindbom sekä Edon Maxhuni kokivat viimeisen sekunnin tappiot FIBA Europe Cupissa.

Mestarien liigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti pakkovoiton kaataessaan AEK Ateenan 92-76 (46-34). Madsen hääri tehokkaana 13 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kahden torjunnan tilastoilla. Lisäksi hän säväytti iskemällä estelyistä huolimatta jysäyttävän donkin rautojen läpi. Voitto oli samalla VEF:lle ensimmäinen.

– Tärkeä voitto meille. Pidämme itsemme mukana taistelussa jatkopaikasta. Nyt vajaa pari viikkoa paikallista sarjaa ja sitten iso peli jälleen AEK:ia vastaan Kreikassa, Madsen kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

FIBA Europe Cupissa Carl Lindbomin Sopot koki kovia, kun Kiova haki 66-65 (26-34)-voiton. Ottelu ratkesi vasta viimeiseen heittoon, kun Michael Caffreyn vaikeasta asennosta ja kaukaa lähtenyt kolmen pisteen heitto upposi sisään samalla, kun summeri soi. Lindbom kartutti tilastojaan kahdella pisteellä, viidellä levypallolla ja torjunnalla. Sopotilla on yksi voitto ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni nosti Heroes Den Boschin kuilun partaalta mukaan peliin, mutta Heroes hävisi kotonaan Benficalle 76-78 (38-47). Reilu minuutti ennen loppua Maxhuni toi joukkueensa kolmen pisteen heitollaan kolmen pisteen päähän, ja viimeisellä minuutilla hän väänsi rikottuna akrobaattisesti pallon koriin tasoittaen pelin sitä seuranneella vapaaheitolla.

Ottelu ratkesi lopulta dramaattisesti, kun Benfican Aaron Broussard seurasi James Farrin ohiheiton ja nosti irtopallon sisään, kun pelikelloon jäi vain 0,5 sekuntia. Heroes sai vielä aikalisän jälkeen mahdollisuuden, mutta aika ei riittänyt kunnon yritykseen. Maxhuni keräsi tilastoikseen 14 pistettä, levypallon ja kolme syöttöä. Heroesilla on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä oli jälleen iskussa upottamalla 18 pistettä Pitestin voittaessa Steaua Bukarestin 93-65 (37-28). Seppälä heilutti nailonia 18 pisteen edestä ja nappasi lisäksi seitsemän levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Pitesti jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Orleansin 90-75 (39-37). Strasbourg on neljäntenä.
Ottelutilastot

Daniel Dolenc loisti Les Sablesin voittaessa Tarbes-Lourdesin selvästi 80-67. Dolenc heitti komeasti 20 pistettä ja koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla. Voitto oli Les Sablesille kolmas.
Ottelutilastot

Belgiassa Okko Järven Phoenix Bryssel hävisi Giants Antwerpenin vieraana 74-80 (40-37). Kymmenen sekuntia ennen loppua Phoenix oli vielä pisteen päässä, mutta Giants-pelaajien käsi ei tärissyt lopussa vapariviivalla. Järvellä oli vaikea heittopäivä ja hän keräsi viisi pistettä. Hän otti myös neljä levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kerran. Phoenix on viimeisenä yhdellä voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.