Susiladies saa vastustajan maailman huipulta – Euroliigan kaksinkertaisen MVP:n pysäyttäminen Suomen haasteena

© Kuva: fiba.com

Sunnuntaina Susiladiesin EM-karsinnoissa Urhea-hallissa kohtaavan Ukrainan tähtipelaaja on Alina Iagupova, joka on voittanut kaksi edellistä Euroliigan arvokkaimman pelaajan palkintoa (MVP) turkkilaisen Fenerbahcen riveissä.

Kaudella 2020-21 Iagupova palkittiin Euroliigan MVP:ksi yksimielisesti, kun hän johdatti Fenerbahcen Final Four -vaiheeseen 20,6 pisteen, 7,6 levypallon, 4,4 syötön ja 2,0 riiston keskiarvoilla. Kuluvalla kaudella 2021-22 hän on tilastoinut keskimäärin 16,4 pistettä, 4,4 levypalloa ja 6,2 syöttöä viidessä Euroliiga-ottelussa.

EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa Iagupova oli hurjassa vireessä, kun Ukraina nappasi yllätysvoiton Ranskasta. Iagupova takoi 33 pistettä, 6 levypalloa ja 5 syöttöä.

Iagupova on Suomelle tuttu vastustaja edellisistä EM-karsinnoista. Viime helmikuussa Iagupova väänsi 21 pisteen, 4 levypallon, 11 syötön ja 5 riiston iltapuhteen, kun taas marraskuussa 2020 hän keräsi nimiinsä tripla-tuplan 22 pisteellä, 12 levypallolla ja 10 syötöllä.

– Iagupovassa yhdistyy kentän kovin fysiikka ja kentän ylivoimaisesti parhaat koripallotaidot. Se on yleensä ihan hyvä kombo, Susiladiesin apuvalmentaja Niko Hellman taustoittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Vielä tähän mennessä 29-vuotias Iagupova on pysynyt seuratasolla visusti vanhalla mantereella. Hänet on kyllä varattu WNBA:han jo 2013 ja hänen uutisoitiin helmikuussa 2019 tehneet sopimuksen Los Angeles Sparksin kanssa, mutta vielä hän ei ole – syystä tai toisesta – pelannut WNBA:ssa peliäkään.

– Sen takia hän onkin maailmanlaajuisesti vähän aliarvostettu. Jos hän olisi siellä pelannut, niin myös Yhdysvaltojen puolella hänestä puhuttaisiin muiden maailman parhaiden joukossa, jos sitä ei vielä mittavasti tehdä, Hellman kertoo.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.