Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

Korihait ei näyttänyt kotikentällään Uudessakaupungissa alkuunkaan siltä, että joukkue olisi tulossa yhdeksän ottelun tappioputkesta. Isännät kesyttivät Lahti Basketballin roimalla marginaalilla 86–62.

Huippuillan ehdottomana pääarkkitehtina työskenteli paikallissankari Bojan Sarcevic. Tällä kaudella paluun kasvattajaseuraansa tehnyt pelinjohtaja latoi taululle 20 pistettä sekä keräsi merkinnät kuudesta levypallosta ja kuudesta koriin johtavasta syötöstä. Hänen tehokkuuslukemansa 25 oli ottelun korkein.

Lahden pistesankarina puolestaan nähtiin loukkaantumisestaan toipunut Admon Gilder, jota ei ole kentällä päästy muutamaan viikkoon näkemään. Gilder oli poissaolosta huolimatta kovassa vireessä tehdessään 19 pistettä. Tehokkaana tutkaparina toimi Antonio Ballard, joka osui 13 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Lahden voittotilasto on parhaillaan 5–5, kun taas viimeistä sijaa pitävän Korihaiden lukema näyttää 1–9.

Pelkkien kotivoittojen kierros

Sarjakakkonen Kauhajoki pönkitti asemaansa reippaalla kotivoitolla kaataessaan Kataja Basketin 92–67. Ottelun pistekuninkaana nähtiin juuri Kuukauden Valopilkuksi valittu Cameron Jones – hänelle merkittiin 21 pistettä, viisi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Suomalaistakamies Eero Innamaa toi joukkueelleen 11 pistettä.

Katajan kovimmat pistemiehet olivat Christopher McKnight ja Markel Crawford, kumpikin 16:lla.

Kobrat sai vääntää kalkkiviivoille asti Tampereen Pyrinnön kanssa, mutta lopulta lapualaiset pitivät pisteet kotona luvuin 93–91.

Ottelussa erityiset huippusuoritukset nähtiin voittajajoukkueen Christian Lutete IV:ltä, joka sai aikaan 39 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Benjamin Raymondilta, joka lisäsi soppaan 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä, sekä Antto Nikkariselta, joka osui 13 pistettä ja kymmenen syöttöä.

Pyrinnön paras tilastonikkari oli tällä kertaa Devante Foster, joka merkkautti 22 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Illan neljäs kotivoittaja oli Bisons Loimaa, joka lähetti BC Nokian bussiin tappio niskassa. Isännät veivät pelin 71–64.

Kaikkien tilastokategorioiden keisari Bisonsin riveissä oli takamies Cortez Edwards, joka kirjautti 22 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä.

Nokialla pistekuninkuuden vei Terry Thomas 18:lla, mutta häikäisevimmän jäljen jätti Arnaldo Toro, joka osui 12 pistettä mutta keräsi tolkuttomat 26 levypalloa. Työ ei silti riittänyt voittoon asti.