Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

Sandvik on tilastoinut tällä kaudella HBA:lle keskimäärin 15,9 pistettä, 6,0 levypalloa ja 2,2 syöttöä ottelua kohden. Kyseessä on hänen ensimmäinen kautensa kasvattajaseuransa ulkopuolella, jossa hän voitti Korisliigan vuoden parhaan 6. pelaajan palkinnon kaudella 2020-21.

– Olen jo tosi nuoresta asti haaveillut yliopistokoriksesta ja tiennyt, että sinne haluan suunnata lukion jälkeen. Nyt on todella hyvä fiilis, kun koulukin on vihdoin lyöty lukkoon, Sandvik aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Indiana on koripallossa sekä akateemisesti erittäin hyvä koulu, joten olen todella tyytyväinen, että saan mahdollisuuden jatkaa opiskeluja ja pelaajana kehittymistä siellä.

Sandvikin perässä oli monta koulua, mutta ykkösvaihtoehdoksi nousi Indiana, joka eteni edelliskaudella 2020-21 NCAA:n lopputurnauksessa aina kahdeksan parhaan joukkoon asti eli ”Elite Eight” -vaiheeseen.

– Indiana tuntui yliopistovaihtoehdoista minulle sopivammalta sekä pelillisesti että hengeltään. Heidän valmentajat ovat jo pitkään seuranneet kehitystäni ja tietävät millainen pelaaja olen. Indianassa painotetaan paljon kilpailemista, mutta myös ympäristöä, jossa kaikilla on hyvä olla.

– Valmentajien kanssa on aina ollut ilo jutella ja odotan pääseväni kehittymään heidän avulla pelaajana sekä ihmisenä. Olen myös jutellut useiden joukkueen pelaajien kanssa ja heistä on ollut suuri apu muodostaessani kuvaa yliopistourheilijan arjesta Indianassa.

Sandvik on ehtinyt jo pelata kuusi naisten maaottelua, joista viimeisimmät kaksi viime viikolla EM-karsinnoissa.