Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

Seppälä kulkee Gerald Lee Juniorin, Matti Nuutisen ja Jukka Toijalan jalanjäljissä ollen kolmas suomalaispelaaja Romanian liigassa. Hän kääntyikin tuttujen puoleen tehdessään päätöstä uudesta seurastaan.

– Siinä vaiheessa, kun Pitesti osoitti kiinnostusta, niin kysyin Matti Nuutiselta ja Jukka Toijalalta neuvoja, kun molemmat ovat olleet Romaniassa ja Matti pelasi myös Pitestissä. Molemmilta tuli positiivista palautetta sekä seurasta, sarjasta että maasta, joten pystyin turvallisin mielin tulemaan tänne, Seppälä toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Alun perusteella Seppälän ei ole tarvinnut katua ystäviensä suositteluja.

– Tämä on ollut positiivinen yllätys. Oli pieniä ennakkoluuloja tänne tultaessa, mutta kaikki on toiminut tosi hyvin ja kaikki on alkanut positiivisesti.

Pelikentän puolella ura Romaniassa sai vaikean alun, kun Seppälä loukkaantui kauden alla.

– Minulla oli pieni loukkaantuminen, jonka sain harjoitusottelussa. Siinä oli pieni repeämä alaraajassa, mutta oikealla hoidolla saimme sen kuntoon jopa ennakoitua nopeammin. Pikkuhiljaa alan olla täydessä kunnossa.

Seppälä on ehtinyt pelata kolmessa pelissä tilastoiden keskiarvoikseen 12,0 pistettä, 3,3 levypalloa ja 3,3 syöttöä. Seppälä onkin nauttinut päästessään taas pelikentälle.

– Ranskaan verrattuna täällä käydään taktiikkaa enemmän läpi ja sääntöjä on enemmän molemmissa päissä. Pelityyli sopii minulle paremmin kuin jopa Suomessa tai Ranskassa ja täällä on kiva pelata. Kärkipään 5-6 joukkuetta ovat kovia. Cluj on se isoin ja sen jälkeen tulee Oradea sekä neljä tasaista joukkuetta, johon mekin kuulumme. Kaikilla joukkueilla on kuusi ulkomaalaista ja romanialaiset ovat myös hyviä, joten sarjan taso on hyvä, kuvailee Seppälä.

Seppälä on päässyt nopeasti joukkueeseen sisään.

– Uuteen joukkueeseen menee aina hetki tutustuessa, mutta täällä oli vanha runko kasassa ja suurin osa pelasi jo viime kaudella, joten se auttaa ja nopeuttaa sopeutumista. Aika hyvin olen mielestäni päässyt systeemiin mukaan.

Pitestin alkukausi on ollut vahva. Joukkue on aloittanut seitsemällä voitolla ja viime ottelussa tuli kauden avaustappio Oradean ollessa niukasti parempi. Pitesti onkin kahdeksan ottelun jälkeen sarjan kärjessä.

– Tulosten perusteella on mennyt hyvin, mutta totta kai on vielä pientä hakemista, kun emme ole kokonaisella kokoonpanolla pystyneet pelaamaan. Olemme kuitenkin sarjan kärjessä ja siihen voidaan olla tyytyväisiä. Meillä on potentiaalia vielä parantaa, kunhan saamme kaikki kuntoon ja pääsemme pelaamaan yhdessä enemmän.