Kataja Basketia Korisliigassa ja FIBA Europe Cupissa kaudella 2018-19 edustanut 198-senttinen Rahlir Hollis-Jefferson nähdään jälleen seuran väreissä. Sopimus ulottuu kuluvan kauden 2021-22 loppuun. Kataja kertoo sopimuksesta verkkosivuillaan.

Edellisellä visiitillä monipuolisen amerikkalaislaiturin kausi jäi kesken loukkaantumisen vuoksi. Pelaamassaan kolmessa Korisliiga-ottelussa Hollis-Jefferson kirjautti tilastot 13,3 pistettä, 7,3 levypalloa, 3,0 syöttöä ja 1,7 riistoa. Teholuvuksi muodostui 18,0. Yhdeksässä FIBA Europe Cup -ottelussa lukemat olivat 11,0 pistettä, 5,9 levypalloa, 3,1 syöttöä ja 1,6 riistoa sekä teholuku 11,1.

Kaudella 2019-20 hän pelasi kotimaassaan G-liigaa NBA-joukkue Memphis Grizzliesin reserveissä Memphis Hustlessa. Peliaikaa kertyi keskimäärin 22 minuuttia per matsi (35 kpl) ja tilastonsa kirjattiin lukemiin 6,1 pistettä, 3,7 levypalloa, 2,5 syöttöä ja 1,5 riistoa.

Kataja Basket käänsi katseensa pelaajamarkkinoille sen jälkeen, kun oli irtisanonut Trey Landersin ja Markel Crawfordin sopimukset.

Päävalmentaja Petri Virtanen on tuoreen hankinnan suhteen luottavainen, mutta tiedostaa siihen liittyvän pienen riskin onhan urallaan tähän mennessä seitsemän ammattilaiskautta (2013-20) pelanneen Hollis-Jeffersonin edellisistä sarjaotteluista vierähtänyt jo aikaa.

– Lähtökohtaisesti Rahlir sopii kuvioihimme erittäin hyvin, koska hän pystyy operoimaan sekä kolmos- että nelospaikoilla, Virtanen taustoittaa Katajan sivuilla.

– Olemme pitäneet yhteyttä edellisestä visiitistään lähtien ja tällä hetkellä halunsa päästä kilpailemaan on kova. Toki tiedämme, että hän oli käytännössä koko viime kauden pelaamatta, joten otamme tässä kohtaa tietoisen riskin.

Hollis-Jefferson valmistui philadelphialaisesta Templen yliopistosta vuonna 2013. Koripalloammattilaisena hän on nähnyt liigoja Luxemburgissa, Kanadassa ja eri puolilla kotimaataan Yhdysvaltoja, jossa jalkansa on käynyt yhden jos toisenkin NBA-organisaation oven välissä. CV:ssään on merkintä mm. valinnasta Vuoden puolustuspelaajaksi Kanadan pääsarjassa NBL-liigassa keväällä 2017.