Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

Lehtorannan ensisijainen tehtävä Neve David Ramlassa on auttaa joukkuetta EuroCupissa. Niin kauan, kun joukkue on mukana EuroCupissa, Lehtorannan sopimus jatkuu. Israelin liigassa sallitaan vain kolme ulkomaalaispelaajaa, mutta EuroCupissa kiintiö on rajaton.

– Liiga on melko kova ainakin ulkomaalaisten osalta. Meidän jengissä on liigan ainoat eurooppalaiset, muuten jenkkejä ja moni vielä WNBA-taustaisia, Lehtoranta taustoittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

EuroCupissa joukkueella on alkulohkon viimeinen ottelu tänään kotikentällään turkkilaista Bellona Kayseria vastaan. Voitolla joukkue on varmasti pudotuspeleissä. Tappiolla jatkopaikka on myös mahdollinen, koska osa parhaista kolmanneksi sijoittuneista etenee myös pudotuspeleihin.

– Pikkaisen ehkä jännittää vielä, mutta onneksi koris on tuttu laji. Vastaanotto on ollut tosi lämmin ja kaikki ovat olleet supermukavia. Täysin uusi maa ja liiga minulle, mutta varmasti tosi hieno kokemus ja siitä olen innoissani.

Lehtoranta on voittanut Suomen mestaruuden PeKassa neljä kertaa. Hänet on valittu kolmesta Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi ja edelliskauden päätteeksi liigan vuoden pelaajaksi. Aiemmin urallaan myös Tshekissä, Saksassa ja Belgiassa pelannut Lehtoranta on pukenut Suomen naisten maajoukkuepaidan ylleen 73 ottelussa.

Ennen lähtöään Israeliin Lehtoranta ehti pelata kymmenen ottelua PeKassa, joissa hän tilastoi keskimäärin 12,4 pistettä, 2,9 levypalloa, 8,7 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden.