Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

Tampereen Pyrintö tiedotti ennen illan ottelua tähtipelaaja Topias Palmin käyttäneen ulkomaan optionsa ja poistuneen seuran vahvuudesta, mutta menetyksestä huolimatta joukkue osoitti pärjäävänsä. Pyrintö taivutti kotikentällään KTP-Basketin tiukoin luvuin 78–75.

Pelin perusteella vaikutti siltä, että oven käydessä taidon tilalle on saatu taitoa. Uunituore vahvistus Ike Smith nimittäin pisti heti debyytissään tuulemaan ja tilastoi 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Smithin lisäksi edukseen erottui myös Osku Heinonen, joka paukutti sisään puolet kahdeksasta kaukoheittoyrityksestään ja kerrytti taululle 17 pistettä. Heinonen villitsi Pyynikin yleisön erityisesti viskatessaan loppusummerin soidessa ilmaan ottelun voittaneen kolmosen. Vauhdista heitetyt pisteet käänsivät tasan olleen ottelun Pyrinnön hyväksi ilman jatkoerän tarvetta.

KTP:n paras pistemies oli Antwon Lillard 17:llä.

Kauhajoki jälleen kärkeen

Miesten Korisliigan erikoisjyrät Kauhajoki ja Helsinki Seagulls ovat vaihdelleet keskenään sarjataulukon kärkipaikkaa varsin tiuhaan, mutta muilla ei vielä ole ollut ykköspallille asiaa. Voittaessaan illan ottelunsa Kobria vastaan 91–73 Kauhajoki kaivoi jälleen tiensä korkeimmalle huipulle.

Marraskuun Valopilkuksi valittu Rene Rougeau jatkoi voitossa varmoja otteitaan. Rougeau tilastoi 24 pistettä ja pyöreät kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Erinomaisia esityksiä nähtiin myös 18 pistettä ja seitsemän levypalloa merkkauttaneelta Lee Skinneriltä sekä 11 pistettä ja viisi levypalloa keränneeltä Joona Hakamaalta.

Kobrien isoin pistesaldo nähtiin Christian Lutete IV:ltä, jonka tulos oli 26.

Kouvot hengittää entistä lähempänä niskaan

Vaikka ykköspaikalle ei muita ole aikoihin päästetty kuin Kauhajoki ja Seagulls, Kouvot hengittää nyt molempien niskaan entistä lähempänä. Kun kouvolalaisjoukkue nappasi vierasvoiton Lahti Basketballista luvuin 106–103, heidän voittotilinsä nousi 11:een ja näin ollen tasalukemiin Seagullsin kanssa.

Lahden riveissä ei ainakaan esiintynyt epäselvyyksiä siitä, kenen kautta pallo kulkee. Hävinneen joukkueen kovimmat tilastot kaikissa pääkategorioissa nähtiin Antonio Ballaradilta, jolle merkittiin lopulta 30 pistettä, 15 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kouvojen riveissä onnistumiset jakautuvat hieman tasaisemmin. Amir Hinton kirjautti 31 pistettä, Tuomas Hirvonen neljä syöttöä, ja Isiah Osborne seitsemän levypalloa – 27 pisteensä lisäksi.

Kataja kohensi pistetiliään

Korisliigan toiseksi ja kolmanneksi viimeisen joukkueen välinen taisto päättyi korkeammin sijoittuneen hyväksi. Kataja Basket paransi voittosaldonsa viiteen voittaessaan Bisons Loimaan 82–74. Bisonsilla on kauden 14 ottelusta voittoja koossa vasta kolme.

Katajan pistesankarina ottelussa nähtiin Nicholas Griffin, joka keräsi niitä yhteensä 23. Myös Rahlir Hollis-Jeffersonilta nähtiin tasaisen varma esitys, sillä tilille kertyi kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Bisonsin isoimmat pistesaldot, 20 per pää, nähtiin Zach Thomasilta ja Cortez Edwardsilta.