Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

Miesten Korisliigan paluu joulutauolta otti ikävän alkusysäyksen, kun sekä Helsinki Seagullsin ja Kataja Basketin että Salon Vilppaan ja BC Nokian väliset ottelut jouduttiin siirtämään myöhemmälle. Ongelmista huolimatta illan aikana saatiin kuitenkin nauttia neljästä pelistä.

Bisons Loimaa näytti vierasottelussa, että vaikka joukkue on jäänyt sarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle, se ei tarkoita, että peli olisi pelattu. Illan otteluisäntänä toiminut Kobrat joutui taipumaan 71–78, minkä ansiosta Bisons on nyt ainoastaan kahden otteluvoiton päässä playoff-viivasta. Kobrilla ero on vain yhden voiton verran.

Bisonsin tähtenä ottelussa nähtiin Zachary Copeland, joka tilastoi 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Kobrien riveissä isoimman korisaldon, 25 pistettä, keräsi Christian Lutete IV. Antto Nikkarinen jäi pisteittä mutta jakoi kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

Lahti Basketballin ja Tampereen Pyrinnön välinen tasainen vääntö päättyi Pyrinnön voittoon, kun tamperelaiset karkasivat Ike Smithin johdolla 14 pisteen putkeen. Lahti Basketball taipui lopulta luvuin 85–94. Penkiltä aloittanut Smith keräsi yhteensä 27 pistettä.

Lahden tehomiehet ottelussa olivat Zackery Bryant 26 pisteellä sekä Antonio Ballard 14 pisteellä ja 18 levypallolla.

Kauhajoki se vain rullaa menojaan, sillä tänään kaatui kova haastaja KTP-Basket. Kauhajoen voittolukemat omalla kotikentällä näyttivät 92–73.

Ottelun tähtenä hääräsi Rene Rougeau monipuolisella tilastorivillä. Rougeau teki 19 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja syötti viidesti. KTP:n toivo puolestaan oli Urald King 20 pisteellä ja viidellä levypallolla, mutta työ ei riittänyt.

Kauhajoen kannoilla Korisliigan kakkossijalla kirittävä Kouvot otti myös voiton. Joukkue kaatoi kotikentällään Korihait 103–80.

Ratkaisun avaimet olivat illan aikana pääosin Makuach Maluachin käsissä. Hän tilastoi näyttävät 30 pistettä ja samalla 41:n arvoisen tehokkuuslukeman. Hannes Pöllä tuki työtä 13 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Korihaiden paras pistemies oli 30 pisteen ja kahdeksan levypallon arvoisesti pelannut Mitchell Smith.