Lassi Tuovi palasi Strasbourgin penkin päähän koronatartunnan jälkeen ja ranskalaisjoukkue eteni Mestarien liigassa jatkoon. Sasu Salinin edustama Teneriffa nappasi otteen jatkopaikasta voittamalla oman Play-In –avauksensa.

Tuovi joutui jättämään Strasbourgin pari edellispeliä väliin koronatartunnan takia, mutta palasi Strasbourgin käskyttäjäksi toisessa Play-In -ottelussa PAOK:ia vastaan. Strasbourg oli voittanut ensimmäisen ottelun ja sillä oli mahdollisuus varmistaa jatkopaikka voitolla Thessalonikissa.

Strasbourg onnistui nappaamaan toisen voittonsa tiukan taistelun jälkeen lukemin 80-79 (37-34). Jatkopaikka oli hiuskarvan varassa, sillä PAOK sai kolme vapaaheittoa 1,4 sekuntia ennen loppua, kun eroa oli kaksi pistettä Strasbourgin hyväksi. David DiLeo sai kuitenkin vain yhden sisään kolmesta yrityksestä ja näin Strasbourg eteni 16 parhaan lohkovaiheeseen.

– Aika tasaiset kaksi joukkuetta, mutta tällä kertaa olimme tämän verran parempia, Tuovi mietti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Strasbourg eteni lohkoon, jossa pelaavat unkarilainen Szombathely, liettualainen Rytas sekä voittaja otteluparista Teneriffa-Karsiyaka.

– Minulle valmentajana on tärkeintä, että nyt saamme viikon huilin. Sen sijaan, että pelaisimme ensi viikolla ison pelin, niin meillä on nyt viikko aikaa rakentaa jotain seuraavaa kierrosta sekä kotimaista sarjaa ajatellen. Se aika meidän pitää käyttää hyvin, sillä sen jälkeen edessä ovat intensiiviset kuusi viikkoa. Tänä vuonna Mestarien liiga on entistä kovempi ja on nähty jo isoja yllätyksiä. Kunnioita peliä ja vastustajiasi, mutta mielestäni osoitimme viime vuonna, että kun unelmoit isosti, niin mitä tahansa voi tapahtua, Tuovi jatkoi.
Ottelutilastot

Teneriffa aloitti omat Play-In –ottelunsa kohtaamalla turkkilaisen Pinar Karsiyakan ja voitti 76-69 (37-40). Salin saalisti kahdeksan pistettä, levypallon ja syötön.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälän Pitesti palasi voittojen tielle kaatamalla Galatin vieraskentällä 85-81 (45-30). Seppälä lähenteli tupla-tuplaa 11 pisteen ja kahdeksan syötön tilastoilla. Lisäksi hän nappasi kolme levypalloa.
Ottelutilastot