Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

Miesten Suomen Cupin finaalista kehittyi suoranainen jännitysnäytelmä, kun takaa-ajoasemaan heti alussa joutunut Salon Vilpas taisteli toistuvasti tiensä vastustajan rinnalle. Toistuvat taistelut eivät kuitenkaan lopussa tuottaneet toivottua tulosta, sillä Helsinki Seagulls piti kiinni johtoasemastaan ja lunasti ottelulukujen 101–94 myötä kolmatta kertaa turnauksen kirkkaimman mitalin.

Helsingin uudessa Urhea-hallissa pelattu ottelu ei jättänyt mitään epäselväksi sen osalta, etteikö miesten Korisliigan tilapäisestä keskeytyksestä kärsineillä joukkueilla ollut sekä motivaatio että jyvä kohdallaan. Kaukoheitot putoilivat kummallakin joukkueelle suunnilleen 40 prosentin tarkkuudella, eikä yksikään kolmesta ensimmäisestä jaksosta päättynyt yli neljän pisteen erolla.

Salon Vilppaan kovimmat tilastonikkarit olivat 24 pistettä tehnyt Marcus Lovett Jr, 19 pistettä ja kymmenen levypalloa tilastoinut Jeremiah Wood, 13 pistettä pussittanut Roope Ahonen sekä kymmenen pistettä ja viisi levypalloa pakkaan lisännyt kapteeni Juho Nenonen.

– Meille tuli liikaa nukahduksia itse kullekin, ja Seagulls rokottaa niistä välittömästi. Keskiviikkona tapaamme taas seuraavan kerran Korisliigassa, ja lähdemme uudelleen kaatamaan heitä, totesi Nenonen Koripalloliiton tiedotteessa.

Nenonen pisti kieltämättä ottelussa kaikkensa likoon, sillä meinasi päästä vielä viime hetken tiukassa takaa-ajossa yllättämään. Ensin hän upotti kriittisen kolmosen ja sen jälkeen hankki kolmen pisteen heittotilanteessa virheen. Itse heitto rikkomistilanteessa kuitenkin pomppi raudoista pihalle, ja yksi kolmesta vapaaheitostakin meni ohi maalinsa, joten Seagulls piti etulyöntiasemansa. Lopulta Seagullsin Joe Lawson ja Lassi Nikkarinen sinetöivät illan vapaaheittosuorituksillaan.

– Tänään tuntui, että pystyimme tekemään omia asioitamme hyvin, emmekä lähteneet säheltämiseen. Peli pysyi hallussa. En ole aiemmin voittanut mitään, niin en oikein tiedä, että miten tätä juhlitaan, sanaili Nikkarinen.

Seagullsin riveissä hurjin pistesuoritus, 22, nähtiin Lawsonilta, joka kahmi lisäksi kahdeksan levypalloa. Nikkarisen saldot olivat myös vakuuttavat, 15 pistettä ja komeat kahdeksan koriin johtavaa syöttöä. Shawn Huff lisäsi saldoihin 14 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja Petteri Koponen kirjautti 12 pistettä ja neljä syöttöä.

– Oli tiukka ottelu. Aina, kun saimme kymmenisen pistettä kaulaa, Salo tuli takaisin peliin. Onneksi hoidimme rutiinihommat kotiin pistämällä vapaaheitot säkkiin. Paljon pitää vielä tapahtua, jos tahdomme nostaa Pantteria keväällä, mutta tämä oli hyvä välietappi, kommentoi Koponen.