Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

Avauspuoliajalla ottelun hahmona hääri Zykera Rice. Amerikkalaispelaaja oli lähes pitelemätön. Hän oli pussitti 17 pistettä ennen puoliaikaa. ToPo taas pysyi pelissä mukana Erika Davenportin ansiosta. Hänelle kertyi 11 pistettä. Puoliaikatilanne oli kotkalaisille 43-32.

– Olimme aika lähellä Peli-Karhuja tänään. PeKa:lla oli vaikeuksia meidän puolustuksen kanssa. Nyt tiedetään, mitä meidän pitää kehittää kevättä varten, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolmas jakso pelattiin tasan ja kotijoukkueena pelannut kotkalaisryhmä pääsi päätösjaksolle 11 pisteen etumatkalta.

Vieraat pääsivät vielä iskuetäisyydelle, mutta kokenut kotkalaisryhmä osoitti kylmähermoisuutta ja vei Suomen Cup:in mestaruuden 77-64.

– Hieno taistelu meiltä. Kaikki kymmenen kentällä käynyttä pelaaja tekivät pisteitä. Rice pelasi tänään kauden parhaan pelinsä. ToPo oli kova vastustaja. Tällä kaudella naisten pääsarjassa pelaa paljon hyviä joukkueita, Mika Hartonen kommentoi pelin jälkeen.

Rice upotti ottelussa lopulta 25 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Roosa Lehtorannalle kertyi 14 pistettä. ToPo:n Erika Davenport keräsi tupla-tuplan 18 pisteellä ja 13 levypallolla.

– Parannettiin huomattavasti eilisestä. Levypallopelaamisessa on edelleen parantamisen varaa. Suomen Cup on iso juttu seuralle, Roosa Lehtoranta kertasi voittohumussa.