Korisliigassa vietettiin murskajaisia

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

Miesten Korisliiga jatkui keskiviikkoiltana viiden ottelun illan muodossa. Kaikkein hurjinta kaipuuta kentälle vaikutti osoittavan Lahti Basketball, sillä joukkue ryskytti kotiottelussaan tauluun loppulukemat 114–67. Vierasjoukkueen roolia pelissä toimitti Korihait.

Lahden säkenöivimpinä tähtinä voitossa nähtiin amerikkalaisveteraani Antonio Ballard sekä suomalaistakamies Aleksanteri ”Ali” Ahola. Ballard keräsi tilastoihinsa 28 pistettä ja kymmenen levypalloa. Ahola puolestaan merkkautti 24 pistettä, neljä levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Huono ilta ei ollut myöskään kolmospyssy Eemi Luukkosella. 19-vuotias paikallissankari säkitti 13 pistettä ja jakoi neljä syöttöä.

Korihaiden suurimmat pisteonnistumiset, 18 per pelaaja, tulivat Mitchell Smithiltä ja Trey Zeigleriltä.

Isoja marginaaleja nähtiin myös Nokialla ja Joensuussa

Myös BC Nokia puolusti kotikenttäänsä niin ansiokkaasti, että voittomarginaali kasvoi useisiin kymmeniin. Nokialaiset taivuttivat Bisons Loimaan luvuin 101–62.

Voittajajoukkueen Steven Haney nakutteli tauluun ottelun isoimman pistesaldon, 22, mutta joukkuetoveri Antero Lehto työskenteli ansiokkaasti tutkaparina. Konkaripelinjohtaja Lehto jakoi viisi syöttöä ja maustoi soppaa vielä 17 pisteellä.

Bisonsin puolella tuotteliainta otteluiltaa vietti Thomas Vehmanen, joka teki 16 pistettä ja syötti merkinnän arvoisesti kuusi kertaa.

Kataja Basket koki kotikentällään Joensuussa niin ikään ison piste-eron pelin päätteeksi, mutta kotijoukkueen kannalta valitettavasti isommat pisteet olivat vieraiden sarakkeessa. Kataja taipui Korisliigan kärkisijaa pitävälle Kauhajoelle 78–106, vaikka nämä joutuivat otteluun vain kahdeksan pelaajan rotaatiolla kärsittyään koronaan liittyvistä ongelmista juuri Suomen Cupin aattona.

Kauhajoella nähtiin kotimaisten pelaajien onnistumisia erittäin laajalta rintamalta, sillä isoja lukuja esittelivät niin Henri Kantonen kuin Eero Innamaa ja Miika Marttinenkin. Kantonen keräsi 16 pistettä ja yhdeksän syöttöä, Innamaa lisäsi 22 pistettä ja kuusi levypalloa, ja Marttinen tykitti tauluun ottelun kuningaslukeman 24 pistettä.

Katajan isoimmat pistesaldot, 21 kummallakin, nähtiin Jamar Wilsonilta ja Nicholas Griffiniltä.

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas kohtasivat toisensa heti Suomen Cup -finaalin uusintaottelussa. Kotijoukkueena pelannut Seagulls toisti saavutuksensa ja kaatoi Vilppaan luvuin 85–79.

Joukkuevoiton lisäksi pitkään poissa kentiltä ollut Seagullsin pelinjohtaja Lassi Nikkarinen jatkoi erinomaisia pelaajakohtaisia otteitaan. Nikkarinen osui 15 pistettä ja jakoi täydet kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Kovimpana koriniskijäpartnerina nähtiin Joseph Lawson III 16:lla.

Vilppaan isoin onnistuja oli Bryan Griffin 18 pisteellä.

Myös lapualaisjoukkue Kobrat on kärsinyt hiljattain hankaluuksista koronan takia. Karanteeneista kärsinyt joukkue ei ehtinyt saada alle kummoistakaan harjoittelua ennen kuin piti jo matkustaa Tampereelle. Ottelu äityi silti tiukaksi, mutta kotijoukkue Pyrintö selvitti pelin lopulta luvuin 100–90.

Voittajien kovin pistenikkari oli 20:n tuloksellaan tarkka-ampuja Osku Heinonen. Myös joukkuetoveri Ike Smith ylsi samaan pistemäärään.

Kobrien puolella Christian Lutete IV saavutti 30 pisteen tuloksen.

Lähde: Korisliigan tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.