Suomalaisvalmentajalle jatkosopimus saksalaisseuran kanssa – “Todella paljon töitä vielä tehtävänä”

Saksan ProA-sarjan Tigers Tübingeniä valmentama Daniel Jansson on tehnyt seuran kanssa jatkosopimuksen. Uusi sopimus kattaa kauden 2024 loppuun asti.

Jansson toimii toista kauttaan Tigersin päävalmentajana ja hänen edellinen sopimuksensa olisi ollut voimassa ensi kauden loppuun saakka. Mikäli Tigers nousee Bundesliigaan Janssonin sopimuskauden aikana, niin sopimuksessa astuu voimaan kahden vuoden jatko-optio. Jansson korostaa, ettei seuralla ole kiire vielä nousta Bundesliigaan, vaan tähtäin on asetettu kauemmas.

– Olen viihtynyt ja täällä on todella paljon töitä vielä tehtävänä. Tässä ollaan rakentamassa jotain pysyvämpää isolla aikavälillä.

– Meillä on kolmen vuoden strategia ja Bundesliigan kolmen miljoonan euron minimibudjetti saattaisi olla meille liian iso haukkaus tällä hetkellä. Emme välttämättä olisi organisaationa vielä valmiita siihen, joten on turha puhua mistään nousutavoitteista vielä. Yritämme pitää pelaajista kiinni ja rakentaa perustoja kuntoon fiksusti, että olisimme sitten 2-3 vuoden päästä valmiita nousemaan, Jansson kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Tigers pelasi Bundesliigassa vuosina 2004-18, mutta muutama edelliskausi on mennyt ProA:ssa. Bundesliigan vuosinaan se ei milloinkaan selvinnyt pudotuspeleihin ja myös kolmena edelliskautena ne ovat jääneet haaveeksi. Tällä kaudella nuorella joukkueella kauteen lähtenyt Tigers on ollut ProA:n suurimpia yllättäjiä ollen sarjassa kolmantena. Vaikka kausi on lähtenyt hienosti käyntiin, ei Jansson suostu menemään vielä asioiden edelle.

– Olemme onnistuneet pitämään keskittymisen päivä kerrallaan päivittäisissä harjoituksissa. Pelaajat eivät ole murehtineet tulevasta, vaan keskittyneet joka päivä aina sen päivän treeneihin. Valmennus miettii sitten aina vastapainoksi sitä, miten olisimme parempia helmikuussa ja maaliskuussa.

– Seurana olemme halunneet pitää jalat tiukasti maassa. Tigersilla on menossa tällä hetkellä paras kausi sitten 2003 eikä se ole tällä vuosituhannella pelannut pudotuspeleissä. Yritämme realistisesti tavoitella historiaa, mutta samalla pitää mielessä realiteetit, Jansson tähdentää.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.