Aatu Kivimäki pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla tehtyään kesällä sopimuksen Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin kanssa. Kivimäki on kuulunut koko kauden joukkueen avainpelaajiin.

Tigers on kauden yksi suurimmista yllättäjistä ja on tällä hetkellä ProA:ssa kolmantena. Kivimäki on saanut vastuuta yli 28 minuuttia ottelua kohden tilastoiden keskiarvoikseen 10 pistettä, 2,2 levypalloa, 4,9 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden.

– Toistaiseksi olen ollut tyytyväinen ja olemme voittaneet hyvin pelejä. Meillä on ollut paljon tiukkoja pelejä tällä kaudella, mutta olemme pystyneet kääntämään niitä voitokkaiksi. Toivottavasti pystymme jatkamaan kevättä kohti samalla tavalla, Kivimäki mietiskelee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Omaan peliini olen suhteellisen tyytyväinen, mutta tietenkin parantamisen varaakin on. Kokonaisuudessaan kausi on mennyt kohdaltani kuitenkin ihan hyvin, Kivimäki jatkaa.

Kivimäki pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. Sopeutuminen on sujunut hyvin, vaikka uuteen sarjaan totuttautuminen vie aina aikansa.

– Aika nopeasti rupesi huomaamaan mitä kentällä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Loppujen lopuksi tämä on korista niin kuin missä tahansa muuallakin.

Ulkomaisena vahvistuksena pelaaminen tuo omat haasteensa ja vastuunsa, kun odotukset ja vaatimukset ovat usein kotimaisia pelaajia korkeammalla. Kivimäki ei ole kuitenkaan ottanut asiasta paineita.

– Ehkä media on se, joka asettaa niitä odotuksia ja paineita. Itselläni vaatimustaso on aina korkealla riippumatta siitä olenko vahvistuksena tai kotimaisena pelaajana. Suurimmat odotukset tulevat aina itseltäni.

24-vuotias Kivimäki ehti pelata Korisliigassa Vilppaan paidassa viisi kautta. ProA:n suurimmat erot kotoiseen liigaan löytyvät Kivimäen mukaan pelaajien koossa.

– Isoin ero on se, että täällä joukkueet ovat isompia. Useimmilla joukkueilla on vähintään 210-senttisiä senttereitä joukkueissaan. Korisliigassa joukkueet ovat kokonaisuudessaan vähän pienempiä kooltaan. Meillä oli yhdessä pelissä vastassa joukkue, jossa kentällä olivat samaan aikaan 216-senttinen, 210-senttinen ja 208-senttinen pelaaja, kuvailee Kivimäki.

Kivimäen silmissä siintävät pudotuspelit.

– Tavoitteena on jatkaa kehittymistään siten, että keväällä pelaamme parasta koripalloamme. Itse haluaisin päästä pudotuspeleihin ja siellä lähdetään voittamaan jokaista peliä. Katsotaan sitten siellä mihin rahkeet riittävät.