Suomalainen valmennusosaaminen korkealla tasolla – ”Suomalaiset ovat aina hyvin kriittisiä siitä mitä voisi tehdä paremmin”

Suomalaisvalmentajat tekevät kovaa tulosta tällä hetkellä ympäri Euroopan koripallosarjoja. Saksalaisen Tigers Tübingenin päävalmentajana toimivan Daniel Janssonin mukaan suomalainen ammattitaso kestää vertailun muuhun Eurooppaan.

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin viime kaudella Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon, Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen juhlivat Itävallan mestaruutta ja Iisalon veljekset Tuomas ja Joonas ovat palauttaneet Baskets Bonnin Saksan huipulle.

Janssonin ja hänen apunaan toimivan Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen on ollut Saksan ProA:n yksi tämän kauden suurimmista yllättäjistä ollen sarjassa kolmantena. Vuodesta 2014 Saksassa valmentanut Jansson pitää suomalaisvalmentajien ammattitaitoa vertailukelpoisena eurooppalaisessa mittakaavassa. Suurin haaste on kuitenkin päästä ulkomaille valmentamaan.

– Sanoisin, että suomalainen valmennustaso on ylipäänsä hyvällä tasolla. Olen sitä sanonut täälläkin ja tuonut sitä esiin. Ne suomalaisvalmentajat, ketkä nyt ovat Euroopassa, ovat fiksuja ja hyviä valmentajia ja heitä löytyy Suomesta lisää, Jansson miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

– Yksi ongelma on, että näitä valmennuspaikkoja on aika vähän tarjolla ja sitä myöten mahdollisuudet ovat rajalliset. Kyse ei ole aina siitä, että pitäisikö mennä valmentamaan, vaan myös siitä, että pääseekö. Jos ajatellaan esimerkiksi ulkomaalaisvalmentajien määrää Espanjassa, niin ei siellä montaa ole. Saksa on sellainen markkina, jossa luotetaan ulkomaalaisiin valmentajiin. Toivottavasti jatkossa avautuu enemmän mahdollisuuksia suomalaisvalmentajille päästä ulkomaille.

– Korisliiga on hyvin valmennuttu sarja, ja siellä on hyviä valmentajia. Suomalaiset ovat aina hyvin kriittisiä siitä mitä voisi tehdä paremmin, mutta se mitä olen itse nähnyt, niin ihan ruohonjuuritasolta lähtien suomalaisvalmennus on hyvällä tasolla verrattuna esimerkiksi Saksaan, Jansson kehuu.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.