Helsinki Seagulls on tehnyt 1+1 mittaisen jatkosopimuksen 40-vuotiaan ison laitapelaajan Timo Heinosen kanssa. Sopimus kattaa tulevan Korisliiga-kauden 2022-2023.

Heinonen on edustanut Seagullsia jo kaudesta 2015-2016 asti. Otteluita Gulls-univormussa Heinoselle on kertynyt jo vakuuttavat 269.

– Upeaa päästä jatkamaan loistavassa organisaatiossa. Jatkopäätös oli helppo tehdä, kun tiesi että valmennus ja taustajoukot jatkaa. Innolla kohti kevään pelejä, Heinonen iloitsee Seagullsin tiedotteessa.

Heinosen historiallinen ura Korisliigassa alkoi vuonna 1999 Vantaalla kasvattajaseurassaan PuHussa. Nyt 22 kautta myöhemmin hänen hallussaan on koko Korisliigan historian pelattujen otteluiden ennätys, joita tällä hetkellä on yhteensä hurjat 911. Tilastot kertovat hyvin, että tehokkuus on seurannut 198-senttistä pelaajaa läpi koko hänen uransa. Pelaamissaan otteluissa Heinonen on ansainnut yhteensä 8298 pistettä, 3611 levypalloa, 821 syöttöä, sekä 688 riistoa.

Heinonen on tunnettu väsymättömänä taistelijana korin alla, mutta häneltä löytyy myös taattua kaukoheittouhkaa kolmen pisteen kaaren takaa. Tällä kaudella kolmen pisteen heitot ovat uponneet 44,4% tarkkuudella ja koko uransa aikana hän on upottanut yhteensä 1005 kolmen pisteen heittoa 36,9% osumatarkkuudella.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso on erittäin iloinen tuoreen jatkosopimuksen syntymisestä.

– Timi on pelaaja ja ihminen, johon voi luottaa kuin vuoreen. Hän on aina hyvässä kunnossa ja hoitaa asiansa kuten ammattilainen parhaimmillaan hoitaa. Tämän vuoksi jatkosopimus hänen kanssaan on upea uutinen, joka lämmittää.