Susijengi on saanut ensimmäistä kertaa vuoteen koripalloilevat Murphyn veljekset Erikin, 31, ja Alexin, 28, vahvuuteensa. Vahvaa kautta Fukushima Firebondsissa pelaava kaksikko lensi sunnuntaina Japanista Helsinkiin ja uhkuu itsevarmuutta ennen tuplakohtaamista Euroopan koripalloeliittiin lukeutuvaa Sloveniaa vastaan.

Kuluvalla 2021–22-seurajoukkuekaudella koripalloilevan Murphyn veljessarjan kaksi vanhinta ovat saaneet pelata terveenä ja nauttia joukkueessaan isoista peliminuuteista.

Susijengin harjoituksissakin on ilmiselvää, että niin Erik kuin Alex ovat hyvässä terässä. Erik, 208 cm, ja Alex, 206 cm, tuovat pituutta, kokemusta ja fyysisyyttä Susijengin isoon päähän ja viilettävät kentällä parhaimmillaan nopean hyökkäyksen kärkenä.

– Meren antimia sisältävä ruokavalio, minimalistinen japanilainen elämäntyyli… en osaa sanoa. Pää ja kroppa on tosi terässä, Alex Murphy kommentoi nykykuntoaan Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kaipa tässä on kyse siitä, että kumpikin meistä on taas vähän vanhempi ja viisaampi. Osaamme pitää itsestämme paremmin huolen kaikilla elämän ja pelin osa-alueilla. Aikaerorasitus kiusaa vielä vähän, mutta parin päivän jälkeen sekin helpottaa, komppaa isoveli Erik.

Erik Murphy debytoi Susijengissä MM-kisakesänä 2014 ja Alex seurasi isoveljeään kolme vuotta myöhemmin, EM-kotikisavuonna 2017, edustettuaan sitä ennen Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkuetta B-divisioonan EM-kisoissa sekä haastajamaajoukkuetta universiadeissa. Tällä kaudella kaksikko on saanut viihtyä toistensa seurassa myös seurajoukkueessa, kun jo viime kaudella Fukushima Firebondsia Japanin B2-liigassa edustanut Erik sai Alexin samaan joukkueeseen.

Rekrytointi tuntuu menneen nappiin, sillä Firebonds majailee tällä hetkellä B2-liigan itälohkon toisella sijalla samalla, kun Murphyn veljekset ovat kuuluneet joukkueen tehokärkiin: Erik 16,3 pisteen, 6,9 levypallon ja 2,6 syötön ja Alex 15,9 pisteen, 5,3 levypallon ja 2,3 syötön ottelukohtaisin keskiarvoin.

– Japanissa on viimeinkin toteutunut pitkäaikainen haave samassa jengissä pelaamisesta. Kuulin Erikiltä paljon juttuja viime kauden aikana ja voin sanoa, että kausi on ollut odotusten arvoinen, Alex kiittää.

– Meillä on hyvä kemia kentällä ja on mukava hengata yhdessä kentän ulkopuolella, juuri niin kuin odotinkin, Erik täydentää.