Lauri Markkanen palasi pitkän tauon jälkeen pelikentille NBA:ssa, kun Cleveland Cavaliers hävisi Detroit Pistonsille 103-106 (55-52). Markkanen oli koko ottelun paras pistemies 22 pisteellä ja 6 levypallolla.

Tiukka ottelu sai arvoisensa päätöksen, kun minuutti ennen loppusummeria Markkanen nakutti vapaaheitoilla Cavaliersin pisteen johtoon 103-102. Ottelu ratkesi Pistonsin tulokaspelaaja Cade Cunninghamin, kun Cunningham upotti neljä vapaaheittoa viimeisen 45 sekunnin sisään.

Cavaliers sai viimeisessä hyökkäyksessä peräti kolme tasoitusheittoa ilmoille, mutta jokainen niistä kolisi raudoissa.

Edelliset 11 ottelua sivussa ollut Markkanen pääsi mainioon vireeseen päätösneljänneksellä, jonka aikana suomalainen upotti 12 pistettä.

Markkanen pelasi vajaat 28 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 22 pistettä, 6 levypalloa, yhden syötön ja yhden torjunnan. Markkanen osui pelitilanneheittonsa 6/16, joista kolmoset 2/7. Vapaaheitot taas upposivat 8/10.

Ilman Darius Garlandia pelanneet Cavaliersin muut pistemiehet olivat Brandon Goodwin (15/4/5 syöttöä), Evan Mobley (12/8), Rajon Rondo (12/2/9 syöttöä), Jarrett Allen (11/8) ja Isaac Okoro (11/5).

Pistonsin pistenelikko oli Hamidou Diallo (21/6), Cunningham (17/6/6 syöttöä), Jerami Grant (16/3) ja Marvin Bagley III (16/4).

Cavaliers on tällä hetkellä itäisen konferenssin viidennellä sijalla 35 voitolla ja 24 tappiolla.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Markkanen palasi parketeille ryminällä 💪🏀 The Finnisher Pistons - Cavs -matsin pistekunkku 22 pisteellä 👑🇫🇮 #NBAfi #koripallo #koris

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Muissa otteluissa DeMar DeRozan oli jälleen Chicagon sankari joukkueen kaataessa Atlantan. Phoenix otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa ja Devin Booker (25/5/12/6r) otti joukkueen ohjat käsiin. Golden State jyräsi laajalla rintamalla kaataessaan Portlandin.

Domantas Saboniksen (33/14) urotyöt eivät riittäneet kantamaan Sacramentoa voittoon Denveristä, kun Will Barton (31) ja Nikola Jokic (25/12/9) hoitelivat Nuggetsille pisteet. Jayson Tatum (30) oli Bostonin ykkösnimi Brooklyn-voitossa.

NBA:n viime yön tulokset:
Detroit-Cleveland 106-103
Brooklyn-Boston 106-129
Chicago-Atlanta 112-108
Minnesota-Memphis 119-114
Oklahoma City-Phoenix 104-124
Portland-Golden State 95-132
Sacramento-Denver 110-128