NBA:n kaksi ukrainalaispelaajaa Alex Len ja Svi Mykhailiuk ovat julkaisseet yhdessä tiedotteen Venäjän sotatoimista kotimaataan vastaan.

Sacramentossa pelaava Len ja Torontoa edustava Mykhailiuk kertovat tiedotteessa kantavan huolta maansa kohtalosta.

– Suuri tragedia kohtasi rakasta kotimaatamme Ukrainaa. Me kategorisesti tuomitsemme sodan. Ukraina on rauhallinen, itsenäinen valtio, jota asuttavat ihmiset, jotka haluavat päättää omasta kohtalostaan.

– Rukoilemme perheidemme, ystäviemme, sukulaistemme ja kaikkien niiden puolesta, jotka ovat nyt Ukrainassa. Toivomme tämän hirvittävän sodan loppuvan mahdollisimman pian. Rakkaat kanssaukrainalaiset, kestäkää! Voimamme on yhtenäisyydessämme! Olemme kanssanne!, Len ja Mykhailiuk kirjoittivat.

Ennen viime yön Sacramenton ja Denverin välistä ottelua pidettiin myös hiljainen hetki solidaarisuudesta Ukrainaa kohtaan.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.